Nichlas Hardt blev matchvinder kort før tid

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1,1-0,0-2) Et Rungsted-hold med Gustav Green og Frederik Bjerrum tilbage i truppen gæstede fredag eftermiddag Frøs Arena i Vojens. Hjemmeholdet fra SønderjyskE skulle forsøge at bringe sig på 2-0 i serien, mens gæsterne fra Rungsted jagtede en udligning i serien.

Præcis som i tirsdagens match blev det endnu et tæt opgør, hvor afgørelsen først faldt sent i tredje periode. Nichlas Hardt satte den afgørende scoring efter en underholdende kamp, hvor Rungsted målt på spil og chancer ikke ufortjent bragte balance i serien.

Gæsterne kom bedst ud til de første tyve minutter. Galbraith måtte allerede de første minutter hive et par fine redninger frem for at holde udeholdet fra fadet. En udvisning til Martin Eskildsen, taget i offensiv zone, gjorde det ikke nemmere for sønderjyderne.

Nichlas Hardt var tæt på at udnytte overtalsspillet fra kort hold, og kort efter var det Rasmus T Andersson, der testede Galbraith. SønderjyskE red stormen af og fik selv muligheden i fem mod fire, da Charlie Sarault måtte en tur i straffeboksen.

Helt farligt blev hjemmeholdets power play dog ikke, og istedet slog gæsterne kontra, da de atter var fuldtallige. Daniel Kønig havde bevæget sig lidt for langt frem og manglede i defensiven, da Hardt med en præcis pasning fandt Sarault, der smart rundede Patrick Galbraith og lagde pucken ind, 0-1.

En hurtig omstilling til gæsterne minuttet senere gav en fire mod to, men Galbraith tog sig kærligt af afslutningen fra Shane Hanna.

Nærmest ud af ingenting kom udligningen. Nihlstorp gav en retur ud midt for mål på bladet af Matt Salhany, der kvitterede, 1-1.

Det mål satte gang i hjemmeholdet. Martin Eskildsen var tæt på at styre Daniel Kønigs slagskud i mål og Mathias Borring satte fart og udfordrede ligeledes Nihlstorp.

Flere scoringer kom der ikke i første periode, hvor værterne til gengæld nåede endnu en udvisning. Daniel Kønig måtte ud i to minutter for en forseelse i offensiv zone.

Sytten sekunder havde udeholdet tilbage i fem mod fire, da pucken blev kastet til anden periode. Og det var næsten ved at give afkast.

Kontrastød og underholdning

Nichlas Hardt fik frit skud, men Galbraith fik lukket chancen ned. Rungsted var toneangivende fra periodens start. Meget spil foregik i hjemmeholdets zone.

Gæsterne satte et godt tryk og Charlie Sarault fik en stor mulighed, men Galbraith hev en storartet redning frem fra gemmerne. Udeholdet stod højt i deres pres og det udnyttede værterne efter små fem minutter.

Mike Little med en præcis pasning til Cam Brown, der spurtede fra to Rungsted spillere og alene med Nihlstorp lagde pucken sikkert ind, 2-1. Spillet bølgede nu mere frem og tilbage. Vedel havde en scoring på bladet, men Nihlstorp var vågen.

Det samme var Galbraith, da først Sarault fik muligheden og senere da Rungsted udnyttede en knækket stav fra Matt Salhany til at lægge et gedigent pres, som gav en fin chance til Rasmus T Andersson.

Mod slutningen fik sønderjyderne bidt sig fast i gæsternes zone. Mads Eller fik frit skud midt for mål men overplacerede. Returen fra banden røg ud til Emil Bejmo, men Nihlstorp lukkede af ved nærmeste stolpe.

Rungsted nåede endnu angreb i de døende sekunder, men SønderjyskE forsvarede føringen efter fyrre minutters underholdende hockey.

Skarp Rungsted-slutfase
Gæsterne jagtede udligningen fra tredje periodes start.

SønderjyskE stillede sig afventende og overlod initiativet til Rungsted. Det er en farlig taktik mod en offensiv med så mange strenge at spille på.

Og efter et par advarselsskud, slog udeholdet til. Efter et pres i zonen, blev Joachim Holten Møller sat op til skud.

Med et mere velplaceret end hårdt skud, sendte han pucken ind højt i målet til en ganske fortjent udligning, 2-2. Ikke lang tid efter blev hjemmeholdet fanget i fremdrift og Persson havde føringsmålet på staven, men endnu en stærk redning af Galbraith.

SønderjyskE lurede på omstillingerne og en sådan fik Bejmo og Vedel afsted to mod en.

Perfekt servering fra Bejmo, men Vedel på stolpen. Heller ikke da Brown satte Vedel op tæt under mål, havde den ellers så scoringssikre Vedel held med sin afslutning. Rungsted moste på, men endnu engang lykkedes værterne med at bryde angrebet og Salhany og Brown kom afsted to mod en. Browns afslutning røg over tværstangen.

Minuttet senere var det atter Persson, der var på spil, men heller ikke denne gang overlistede han Galbraith. Med små fem minutter på klokken, lykkedes værterne med at sætte et pres i offensiv zone, men i sin iver efter at erobre pucken, lavede Yannick Vedel en slashing og måtte ud i to minutter.

Gæsterne tog time out og pressede på. Sarault smækkede et slagskud på tværstangen. Hjemmeholdet kæmpede intenst og lykkedes med at klare frisag.

Med to minutter tilbage face off i sønderjydernes zone og i den disciplin er SønderjyskE ikke stærke. Face off vundet af udeholdet, direkte tilbage til Nichlas Hardt, der firsttimede pucken ind bag en chanceløs Patrick Galbraith, 2-3.

Et desperat sidste forsøg fra hjemmeholdet seks mod fem blev aldrig farligt, da man stort set ikke nåede at få pucken ind i gæsternes zone. Derfor kunne Rungsted juble over en 3-2 sejr og udligning i serien, hvor hjemmebane fordelen er tilbage hos grundspilsvinderne.

Dermed er begge kampe i serien endt 3-2 til udeholdet og begge gange er det vindende hold kommet fra baghjul.

Sejren til Rungsted i dag var ganske fortjent. Gæsterne ville det mere og kæmpede for de sidste millimeter på isen. SønderjyskE var også villige til at ofre sig, men manglede den sidste snert af energi. Og så manglede man effektiviteten foran mål, da chancen var der for at lukke kampen i tredje periode.

Rungsted spillede en solid kamp med god fart og flere flotte individuelle præstationer.

Persson var stærkt spillende og sit holds bedste i dag. Men også Sarault, Hanna og matchvinder Hardt efterlod et godt indtryk. Hos SønderjyskE var Patrick Galbraith bedste mand, men også plusser til Matt Salhany og Rasmus Lyø.

Næste slag søndag.

Arbejdshandskerne på: Esbjerg kæmpede sig til 1-1 i serien mod Aalborg STREAM: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital