Sikker sejr til hjemmeholdet, der havde styr over nordjyderne i 60 minutter

Rungsted-Frederikshavn 4-1 (1-0,2-1,1-0) Det blev til en enkelt assist til Joachim Blichfeld i kampen i Rungsted i aften, men mere kunne det ikke blive til for Frederikshavns nye lejesvend - og Frederikshavn i det hele taget - der efter en tæt første periode havde problemer med at tøjle et stærkt Rungsted-hold.

Frederikshavn begyndte ellers fornuftigt, men fik ikke noget ud af et tidligt overtal i en første periode, hvor Rungsteds andenkæde med Sarault, Wideman og Rosenthal spillede glimrende hockey. Det var også andenkæden, der scorede første periodes eneste mål et halvt minut før pause. Tim Daly lagde en blød puck ind på kassen, Seldrup burde nok have ageret, men i stedet stod den 1-0 til hjemmeholdet.

Mattias Persson begyndte anden periode med en stor chance. Olsson fulgte op, da han kort efter var fri og i to forsøg passerede Seldrup. Rungsted leverede varen i powerplay som sædvanlig ved 3-0-målet, hvor fem-seks gode pasninger kulminerede med en afslutning fra Rosenthal. Returen røg ud til Daly, der satte den sikkert ind.

Frederikshavn fik reduceret i fem mod tre spil. Bjerrum fik reduceret, Blichfeld fik assisten. Frederikshavn havde momentum, overtallet fortsatte dog uden resultat og kom derefter selv i undertal et par gange - denne gik fik Rungsted ikke styr over overtallet.

Mathias Seldrup leverede en kæmpe redning kort før anden pause, da han fik flyttet sig fremragende til siden på en afslutning fra Persson. Situationen mindede om Perssons mål i Metal Cup-finalen 2018/19, da han fik udlignet mod Frederikshavn. Denne gang blev målmanden den store.

Frederikshavn kom godt ind i tredje periode og leverede et par gode forsøg, men igen stod David Grubak glimrende. Midt i Frederiksahvn-presset stod Nikolaj Rosenthal, hvor han skulle, da Rungsted slog kontra. 4-1.

Nordjyderne formåede ikke at komme igen og kampen punkerede stille og roligt. Frederikshavn ligger stadig lun på fjerdepladsen, Rungsted endnu mere solidt som toer.