Rene Holm gjorde comeback igen-igen og Mads Eller scorede to gange for SønderjyskE mod

Tirsdag aften tog et afbudsramt SønderjyskE hold imod tyrene fra Rødovre. Coronaen har gjort sit indtog i SønderjyskE og hjemmeholdet kunne kun mønstre ni forwards til aftenens match, og hasteindkaldt var veteranen Rene Holm.

Gæsterne kunne glæde sig over sæsondebut til Brett Welychka, men måtte til gengæld undvære Zorko og Reuter samt den pt arbejdsløse Mathias Asperup.

Det blev en særdeles målrig match, de 375 tilskuere blev vidne til, hvor hjemmeholdets hurtige spilvendinger gjorde udslaget, da Mads Eller & Co stangede tyrene hele 8-3.

Første periode blev skudt igang med en fin chance til Jonas Sass. Værterne slog dog hurtigt tilbage, da Brendan Harms i to omgange var tæt på. Efter små syv minutter lavede hjemmeholdet en lynhurtig omstilling. Mads Eller tog elegant pucken med sig, fandt en fremstormende Steffen Frank og kaptajnen huggede resolut gummiskiven ind bag Voris i gæsternes mål.

Martin Eskildsen var kort efter tæt på at øge føringen, men efterhånden tog udeholdet mere og mere over, når det kom til chancer. Oliver Kjær og den sæsondebuterende Brett Welychka testede Patrick Galbraith og Trevor Cheek var millimeter fra en udligning. Overtaget blev ikke mindre, da Daniel Galbraith måtte en tur i skammekrogen.

Welychka var tæt på, men sidenettet tog fra. Istedet slog værterne til. Steffen Frank opsnappede pucken og alene mod Voris var han iskold. 12 sekunder var der tilbage af udvisningen og da hjemmeholdet vandt face offen, lignede det, faren var drevet over. Men gæsterne ville det anderledes. Ganske vist blev sønderjyderne fuldtallige, men den tilbagevendte Galbraith og Mads Eller misforstod tydeligvis, hvem der skulle dække hvem op.

Det udnyttede Illeman og Nicklas Carlsen snedigt, da sidstnævnte med en rigtig smart styring sendte udeholdet på tavlen. Kampen igen helt åben og kort efter var den endnu mere åben. Et sønderjysk pucktab på blå linie, gav en tre-mod-een til Mighty Bulls. Den spillede de formidabelt og Welychka havde sidste stav på pucken til 2-2. Flot spillet af gæsterne.

Gæsterne kunne derfor tage et fint momentum med ind til anden periode. Ganske vist var det værternes Brendan Harms, der som den første forsøgte sig, men da Daniel Nielsen røg ud i to minutter, stod menuen på flere store chancer til Rødovre.

Festen fortsatte
Welychka og Carlsen havde frie skud på Patrick Galbraith, der agerede enmands-hær ad flere omgange. Hjemmeholdet lykkedes med at redde stormen af og endda så meget, at man i slutningen af undertallet fik tilspillet sig to pæne muligheder, begge til Brendan Harms. Gæsterne forsøgte at presse på, mens sønderjyderne lurede på omstillinger.

Og sådan en fik de godt midtvejs i perioden. Harms og Brown agerede mellemstationer og slutteligt placerede Matt Prapavessis pucken højt i gardinet. Mighty Bulls forsøgte straks at slå kontra på den scoring, men fik istedet sat endnu en sønderjysk omstilling igang. Mads Eller kom alene med Varis og fik med baghånden lagt pucken ind ved venstre stolpe, 4-2.

De to scoringer gav ny gejst til det afbudsramte hjemmehold. Cam Brown og Matt Prapavessis havde begge store chancer, men bedst som værterne pressede på, tog Oliver Gatz en udvisning af de unødvendige i offensiv zone. Det tilbud takkede Rødovre prompte ja til.

Fine kombinationer afsluttet af Nicklas Carlsen bragte gæsterne op på minus een. Brett Welychka trak mlnuttet efter udeholdets første udvisning. Og også sønderjyderne formåede at udnytte overtallet. Inde foran mål styrtede Mads Eller pucken fra Rasmus Lyø ind til kampens ottende scoring. 5-3 efter fyrre minutter.

Holm nummer 100
De sidste tyve minutter blev indledt med en dobbelt chance til Rødovre. Først Nicklas Carlsen og i næste sekvens Oliver Kjær havde bud efter en tidlig reducering, men Galbraith var på stikkerne.

Efter et par minutter sendte Martin Eskildsen et advarselsskud afsted, men anede tilsyneladende ikke faren, for er halvt minuts penge senere drønede sønderjyderne atter afsted i en hurtig spilvending. Igen gav det bonus, og denne gang var det Daniel Galbraith, der havde sneget sig med frem og ikke bare sænkede pucken men også punkterede kampen.

Gæsterne kom aldrig for alvor ind i tredje periode igen og derfor var det også en logisk konsekvens, at SønderjyskE bankede yderligere et par søm i tyrenes kiste. Først var det muskelbundtet Daniel Nielsen, der satte pucken ind på en i aften alt andet end overbevisende Voris i Rødovre buret. Og dernæst var det minsandten veteranen Rene Holm der scorede til slutcifrene 8-3. Holms point nummer 100 for SønderjyskE.

Dermed kunne sønderjyderne trods stort mandefald sætte tre point på kontoen efter en ganske intens og tempofyldt kamp, hvor Mads Eller, Steffen Frank og Patrick Galbraith var tre nøglefigurer. Rødovre havde også deres muligheder, men manglede den kynisme foran kassen, som hjemmeholdet havde. Og så var man gang på alt for sårbare for SønderjyskEs omstillinger.


Ingen Blichfeld-effekt hos Frederikshavn: Solide Rungsted vandt 4-1 Amputerede Herning afklapsede Odense med hele 7-1