Nordjyderne sad på det meste i Bentax Isarena mod gæsterne

Resultatet 4-1 i Aalborgs favør afspejlede det glimrende: Nordjyderne sad på kampen i går mod Esbjerg og også på stort set alle statistiske parametre var hjemmeholdet foran gæsterne.

I fredags havde Esbjerg langt flere tacklinger end Aalborg, men den i serien ret vigtige statistik, ikke mindst for Esbjerg - blev udlignet i går, hvor begge hold endte med at sætte 11 hits.

Ingen tvivl om, at Jason Jaspers gerne vil foran i den kategori tirsdag aften igen.

Aalborg vandt skudstatistikken med suveræne 40-25, og samtidig var nordjyderne også langt foran i de faste situationer, faceoffs, hvor det blev 33-22 i Pirates-favør.

Også i nærkampene (110-82) var Aalborg gæsterne overlegne ifølge Instat, som "bryder kampene ned", når de er ovre.

Aalborg brugte 7:29 minutter på at score to gange i powerplay, mens Esbjerg skulle bruge 5:33 minutter i overtal for at score sit enlige mål.

Det er næsten overflødigt at konstatere, at Aalborg med 21:58 minutter mod Esbjergs 18:05 også havde pucken mest og dermed også med 14:48 minutter i offensiv zone mod Esbjergs 10:06 minutter var dominerende.

Begge hold havde 17 omstillinger, men sammen med tacklinger var det også det eneste parameter, hvor Esbjerg var på linje med Aalborg.

Der skal mere til fra Energy i morgen aften i Granly Hockey Arena.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates Aalborg-træner: Stadig lidt for "fancy"