Kampstart 17:50 i Granly Hockey Arena

Presset er på Esbjerg Energy i aften. 

Vestjyderne tabte som det første hold i semifinaleserierne med "over et mål" søndag aften, hvor alle pile pegede på Aalborg i de statistiske barometre. 

4-1-sejren var fortjent, men det skal dog nævnes, at stillingen var 1-1 langt henne i kampen.

- Nogle kunne hævde, at vi så trætte ud i perioder af søndagens kamp mod Aalborg. Men det er et vilkår at være træt i perioder af et slutspil. Spillerne arbejder hårdt og spiller meget, men har forberedt sig gennem hele sæsonen. Det er i situationer som denne, vi skal arbejde os igennem på vilje, for modstanderne bliver også trætte, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Jeg forventer, at holdet nu ”stepper op” og tager ekstra ansvar, når de erstatter en skadet kammerat. Den ekstra spilletid er en mulighed for den enkelte og det ved spillerne godt. Så må vi se hvem der bliver klar til kampen tirsdag, siger Esbjerg-træneren, der savner sine to imports, Cam Knight og Charles Corcoran i powerplayspillet.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at spillere som Charles Corcoran og Cam Knight var vigtige elementer i det powerplay, som har bragt os langt i vores overtalsspil. Men så længe de er på skadeslisten må vi organisere vores overtal, med de spillere som vi har, lyder det fra Jaspers.

Hos Aalborg ville træner Garth Murray gerne se endnu mere direkte spil end det var tilfældet søndag aften i 4-1-sejren.

- Vi spiller stadig for fancy hockey til min smag i nogle sekvenser, men det blev da bedre i denne kamp. Det er der ingen tvivl om, sagde han til Nordjyske efter kampen søndag.

Vigtigt for Aalborg at få Josh MacDonald i gang. Aalborgs pointmager nummer et i grundspillet havde endnu ikke lavet point i slutspillet - skadet i hele serien mod Herlev - men satte altså to scoringer søndag aften. Hans skarphed kan blive vital for gæsterne i aften. 

Det forventer vi: At Esbjerg vil komme med al sin fysik nøjagtig som i første hjemmekamp og på den måde forsøge at "låse" Aalborgs opspil. Har Esbjerg kræfterne?

Hold øje med: Esbjerg har brug for storspil af gutter som Shaw og Scheel, der virkelig skal løfte holdet i aften. Hos Aalborg er der naturligvis igen fokus på MacDonald, der må tænde advarselslamperne i Esbjergs defensiv.

Statistikken: Aalborg var helt lige på tacklinger med Esbjerg søndag aften (11-11). Her skal Esbjerg igen slå til og vinde den fysiske kamp. 

Historikken: Nok har Aalborg "brudt forbandelsen" mod Esbjerg, men vestjyderne har stadig - inklusive overtid/straffe - ikke tabt i fem kampe i Granly Hockey Arena. 

Skader/karantæner: Esbjerg havde Cam Knight og Charles Corcoran ude søndag aften, hvor Aalborg kunne stille i absolut stærkeste opstilling. 


TRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Jordan Smotherman, Esbjerg Energy INSTAT FRA SEMIFINALE 3: Aalborg over det hele mod Esbjerg