Nordjyderne afgjorde kampen i tredje periode i Odense - Koch scorede måske sæsonens flotteste mål

Der var budt op til et brag i toppen af Metal Ligaen, da Odense Bulldogs hjemme tog imod Aalborg Pirates. I et tempofyldt og intenst opgør var det Aalborg Pirates som havde den afgørende kynisme og marginaler på deres side, da de vandt 4-1 efter en stærk en tredje periode.

Odense Bulldogs har som bekendt ikke vundet over i de seneste 16 møder mod dagens gæster, og det var også Aalborg som dominerede i starten af kampen. Allerede efter fem sekunder modtog Jeppe Jul Korsgaard pucken og kørte direkte mod mål, men hans afslutning strøg snært forbi Stefanos Lekkas mål.

Presset fortsatte, og Tobias Ladehoff var tæt på at levere føringsmålet efter to minutter spil, da han opsnappede pucken imellem tre fynske spillere, men igen var Lekkas på plads. Generalt stod Lekkas en fremragende første periode, hvor han i flere omgange reddede Odense spillere, som ofte kom til at jagte Aalborgs hurtige angrebsspil.

Den nordjyske dominans blev for en stund sat på pause, da Odense efter en udvisning til Kirill Kabanov fik etableret sig i gæsternes zone og både Jesper Thornberg og Martin Larsen havde nærgående forsøg i de efterfølgende minutter.

Med godt otte minutter igen kom fynboernes bedste tilbyd i perioden, da Radim Piroutek kom alene igennem mod George Sørensen, men den nordjyske sidste skanse var på plads med en flot redning. I den modsatte ende var Aalborg ved at få fat igen mod periodens slutning og Oskar Drugge var millimeter fra at give Aalborg en pauseføring, men stolpen kom i vejen for nordjydernes svenske back.

Efter en målløs første periode med mange chancer til begge hold, blev starten på anden periode mere afventede. Begge hold så hinanden lidt an og først efter godt tre minutter kom periodens første chance, da Sebastian Ehlers var tæt på at give Odense en føring. Et skud fra slottet blev rettet af, men på spektakulær vis fik George Sørensen armen op og grebet pucken fra en næsten liggende position.

Stefanos Lekkas har fået en forrygende start på sin tid i Metal Ligaen og kort efter Ehlers chance lavede han sin største redning i kampen, da Thomas Spelling sendte en kanonkugle afsted mod målet fra slottet, men Lekkas kom flot ud af sit mål og fik skulderen på afslutningen.

Chancerne begyndte at komme og godt halvvejs inde i opgøret kom forløsningen for Odense Bulldogs. Radim Piroutek og Kristian Jensen kom afsted i en to mod en situation. Piroutek forsøgte at spille pucken over til Jensen tæt under mål, men Anders Koch fik staven på afleveringen, men desværre for Aalborg backen endte afretningen med at snyde George Sørensen og gik ind.

Et kæmpe mål for de fynske værter, som virkelig brugte scoringen til at skabe momentum i opgøret. Atmosfæren steg og med en smuk version af Himmelhunden som baggrundlyd fra de mange trofaste fynske fans var Odense tæt på at bringe sig foran med 2-0 i flere omgange. Første fik True brændt en friløber og senere da Igor Merezhko ramte siden af målet efter en flot tværpasning.

Glæden og ekstasen i Odense led et mindre knæk, da Anders Koch tog revanche og lavede en kandidat til årets mål. Med en solotur, som var Connor McDavid værdig, passerede Aalborgs back alle fem Odense- spillere og på flotteste vis afdriblede Stefanos Lekkas, så han let kunne score til 1-1, som også var resultatet efter anden periode.

I tredje periode var de det små marginaler, samt kynismen som blev udslagsgivende. Generelt var det en tæt periode, hvor hjemmeholdet var nærgående i flere kontrastød. På netop sådan en chance troede de fleste i Spar Nord Arena at Odense var kommet i front, da Jesper Thornberg sendte pucken ind til Kristian Jensen, som ramte overliggeren. Mange troede den var inde, men efter et længere tjek kunne dommerne konstatere at skuddet var prellet af på målet.

Kort efter chancen viste Aalborg Pirates netop den kynisme som gjorde dem til mestre i sidste sæson. Efter en udvisning til Brien Diffley skulle nordjyderne blot bruge 14 sekunder til at bringe sig foran. Victor Rollin Carlsson afsluttede en flot powerplay kombination med en afslutning i det fjerneste målhjørne, hvor Lekkas var chanceløs.

Målet gav Aalborg blod på tanden og med elleve minutter igen fik kampen fik sin afgørelse, da Oskar Drugge gjorde det til 1-3. Med en millimeterpræcis pasning fandt Jeppe Jul Korsgaard den svenske back foran mål, og med en perfekt styring fik han dirigeret pucken ind bag Odenses amerikanske målmand.

Odense forsøgte at komme tilbage i kampen, men George Sørensen og Aalborg Pirates forsvar fik afværget de fynske forsøg og med to minutter igen lukkede og slukkede Trevor Gooch kampen i tomt mål med sin scoring til 1-4.

Med sejren bringer Aalborg Pirates sig op på førstepladsen i Metal Ligaen, mens det efterhånden ligner en tvekamp mellem Odense Bulldogs og Rungsted Seier Captial om den sidste Final 4-plads.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-Aalborg OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates