Hans skøjteløb er Chopin for øjet. Spilforståelsen er eminent. En komplet og smart spiller. Som en Frans Nielsen eller Peter Regin.

”Jo, jeg har hørt nogen sige, at han på mange punkter minder om os gamle,” siger en smilende Frans Nielsen til B.T.

Spilleren, alle forventer bliver den næste danske NHL-stjerne, er den 19-årige playmaker Oscar Fisker Mølgaard fra SHL-klubben HV71. Han blev i sommer draftet af Seattle Kraken i anden runde som nr. 52 overall.

Oscar Fisker Mølgaard, der spillede ungdomsishockey i Frederikshavn, er i den heldige situation, at Frans Nielsen er ansat af Seattle Kraken som spillerudvikler. Således er supertalentet en af NHL-legendens klienter.

”Det her er den 13. livematch, hvor jeg følger Oscar. I alle andre kampe, han har spillet i denne sæson, har jeg fået tilsendt video af hvert eneste skift, han har spillet,” siger Frans Nielsen under lørdagens landskamp mellem Danmark og Norge i Rødovre.

”Jeg var i juli en uge i Seattle og fulgte Oscar i en camp. Mit job er at kende Oscar bedre, end han kender sig selv. Jeg er sikker på, at han kommer til Seattle og NHL. De tror på ham. Han kunne gå ind i deres trup i dag, men der er ingen grund til at forhaste sig, så længe han er et godt sted i Sverige og hele tiden udvikler sig,” siger Frans Nielsen.

Efter sine mange år i NHL bor Frans Nielsen i dag sammen med sin familie i Höllviken mellem Malmö og Trelleborg.

Oscar Fisker Mølgaard har et tæt forhold til sit store idol.

”Siden jeg var en lille dreng, har jeg set op til Frans og drømt om at blive lige så god,” siger Oscar Fisker Mølgaard.

”Frans er en fantastisk læremester, og jeg sætter stor pris på, når han giver mig et kald. Jeg tror også, det er for tidligt at komme til NHL. Der er ingen grund til at stresse det. Og det gør heller ikke noget, at jeg får lidt flere muskler på kroppen.”

Oscar Fisker Mølgaards far er den tidligere VM-spiller Lars Mølgaard, som har vundet DM med Frederikshavn og er kåret som årets danske spiller. I øvrigt samme år, Frans Nielsen blev årets rookie.

Dansk ishockey har altid haft ry som en familiesport, og over 40 landsholdsspillere gennem årene er anden generations landsholdsspillere. Det vil sige sønner af tidligere landsholdsspillere.

Danmark blev slået af Norge med 2-3. Dermed fik nordmændene revanche for torsdagens 1-3 nederlag i testkampen i Odense.

Det var landstræner Mikael Gaths syvende landskamp i sin første sæson i Danmark. Scoren er 5-2 i dansk favør.

Nu mangler to kampe i Norge og en kamp i Polen, inden det går løs ved VM i Tjekkiet, hvor Danmark 11.-20. maj spiller syv puljekampe. I rækkefølge mod Østrig, Canada, Norge, Tjekkiet, Storbritannien, Schweiz og Finland.


RASMUS SIMONSEN TIL HERLEV, Povlsen forlænger GOALSHOW: SE MÅLENE fra Esbjerg-SønderjyskE