Herlev-bomberen er tilbage i Jönköping

Han kom, han scorede og nu er han væk igen.

Sådan kan man i store træk beskrive Jesper Thörnberg, der i slutningen af grundspillet skiftede til Herlev og straks satte pistolen "på målnet". Thörnberg lavede 21 point i 16 grundspilskampe, men kunne altså ikke løfte Herlev gennem en svær kvartfinale mod Aalborg Pirates.

Med de tal, og med en sæson 18/19 med 67 point i 48 kampe er Thörnberg - trods defensive mangler - en spiller, som mange Metal Liga-klubber formentlig gerne ville have haft på holdet i den kommende sæson. 

Det sker bare ikke.

Jesper Thörnberg skifter nemlig tilbage til HC Dalen i Jönköping, hvorfra han kom til Herlev i sidste sæson. I HC Dalen lavede han 30 point i 20 kampe i Division I, og det er altså barndomsklubben, der i næste sæson får Thörnbergs tjenester på holdet. Jesper Thörnberg skal i HC Dalen spille sammen med sin bror Martin Thörnberg, der i mange sæsoner har haft legendestatus i Jönköpings store klub, HV71, der er rykket ned fra SHL til Allsvenskan. 

- Det føles fantastisk dejligt at være tilbage i HC Dalen, hvor jeg trivedes vældig godt, inden jeg tog til Danmark. Skulle jeg tilbage til Sverige, har Dalen altid stået højt på listen. Jeg er virkelig klar, og Dalen har et hold, der ved, hvad der kræves, hvis vi skal gå hele vejen. Siden kan jo jeg ikke skjule, at jeg glæder mig til at spille med Martin igen, siger Jesper Thörnberg.

Skulle det lykkes for HC Dalen at rykke op i Allsvenskan i næste sæson, samtidig med, at HV71 bliver i Sveriges næstbedste række, vil det være en raffineret hævn for Thörnberg-klanen. Jesper Thörnbergs bror Martin fik nemlig - under stor diskussion - ikke forlænget sin kontrakt med HV71 før denne sæson, og kunne han føre den lille Jönköping-klub op til bare en sæson med lokalopgør mod HV71, vil det være noget af en triumf. 

 


BRETT THOMPSON rammer oprykkerklub i DEL2 CHARLIE SARAULT skifter til DEL2 og Ravensburg Tower Stars