Mere om kampen fredag aften i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 5-2

Rungsted havde sin kaptajn Marcus Olsson med nummer 40 på forsiden af kampprogrammet. Det var en hyldest til kaptajnen på en aften, hvor Rungsted ligeledes startede kampen med en målscore på 40-40. Ganske symbolsk.

Olsson er den mest scorende spiller i Metal Ligaen. Svenskeren har foreløbig sat 10 kasser ind, og på trods af, at han er lidt oppe i 30’erne, er han stadig en af ligaens bedste imports. Rutine fornægter sig ikke.

Nikolaj Krag viste sig flot frem på sin tidligere hjemmebane. Han var en af Frederikshavns bedste spillere, og havde en stor mulighed i starten af kampen for at bringe udeholdet foran 1-0. Desværre for ham og høgene, fik Thomas Lillie afværget i sidste øjeblik ved at ligge sig ovenpå pucken

Logan Pyett lavede klappefagter til dommerne efter kampen, og blev sendt til Frederikshavn med en 10 minutters straf oveni hatten. White Hawks havde store frustrationer over dommerne i tredje periode, hvor de blev ramt af et par udvisninger, der fik frustrationerne til at få frit løb.

30 White Hawks-fans, de fleste bosiddende i København, havde taget turen til Bitcoin Arena. Her forsøgte de med fornem opbakning til høgene, men en katastrofal anden periode ødelagde det hele for spillere og fans med nordjysk blod.

Også Rungsted-fansene havde gang i en storstilet Knæk Cancer-indsamling. Der kom lige knap 18.000 kroner ind på kontoen. Fremragende.

Hvad sker der lige med Rungsted? Efter en svag sæsonstart er nordsjællænderne katapulteret opad i tabellen. De forsvarende mestre er færdig med CHL-hockey og har tilsyneladende fået bid i den gode, gamle offensive spillestil fra sidste sæson. Rungsted jager nu Frederikshavn på andenpladsen og har gode muligheder for at passere nordjyderne i den kommende uge.

Rungsted har en kamp i hånden i forhold til Frederikshavn og to af Rungsteds kampe inden ”knækket” ved 16. spillerunde er mod Odense, som Rungsted normalt har et godt greb omkring. Både torsdag og fredag i næste møder Rungsted fynboerne og allerede tirsdag går det løs med et sjællandsk brag i Herlev.

Det er ved at blive lidt ”smånervøst” omkring Frederikshavns eller sikre plads i Metal Final4. Lad os forestille os, at Frederikshavn kokser hjemme mod Herning, mens Aalborg slår SønderjyskE tirsdag. Rødovre vinder måske i Esbjerg, mens Herlev snuppet et par point mod Rungsted.

Så har vi en ægte gyserfredag foran os med blandt andet et direkte opgør mellem Frederikshavn og SønderjyskE. Men lad os se, hvad fredagen bringer.


HUSK: LIVESTREAM: Odense Bulldogs vs. U20-landsholdet fra klokken 18 GALLERI: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs