Mikael Gath får VM-debut som landstræner i en "must win"-kamp mod Østrig

Hvis Danmark på nogen måde skal gøre sig håb om en VM-kvartfinale, så er kampen mod Østrig i dag en kamp, der skal vindes. Og det kan Danmark og dansk ishockey sige uden på nogen måde at lyde overlegen.

For mens Østrig i en lang, lang årrække har været et elevatorhold, har Danmark som bekendt været i den bedste VM-gruppe siden 2003 og besidder dermed en rutine, en vindervilje og en tro på tingene, der rækker rigtig langt. 

Det fik vi et bevis på ved sidste VM i Tampere, hvor Danmark relativt problemfrit slog Østrig med 6-3 i den indledende pulje. Selv om Østrig naturligvis ikke skal undervurderes, er de rød-hvide en kategori over Østrig i VM-regi. 

Danmark kommer med blot en "nordamerikaner" på holdet til indledningen. Det er solide Alexander True, der kommer ind på centerpositionen, hvor han fylder rigtig godt - både defensivt og offensivt. True er en stor forstærkning og har formentlig stor spillelyst og lyst til at vise sig frem på europæisk is, hvor han i næste sæson skal spille for Modo Hockey i SHL.

Og et kig ned over Danmarks trup viser, at der altså er spillere med primært fra de europæiske topligaer, startende med Frederik Dichow, der var en væsentlig årsag til, at HV71 holdt sig i SHL.

Lauridsen-brødrene, Jesper Aabo, Nicholas B. Jensen, Phillip Bruggisser, Oliver Larsen og Matias Lassen udgør sammen med Anders Koch en meget VM-rutineret backbesætning, der også alle spiller i europæiske topligaer. Bruggisser og to gange Jensen har endda været helt med fremme på europæisk klubplan (tabte finaler) i Tyskland og Østrig. 

Oppe i angrebet må Mikael Gath naturligvis ty til lidt mere Metal Liga-besætning end i forsvaret, men hvorfor skulle en Mathias From ikke kunne lave ravage i for eksempel et østrigsk forsvar?

Patrick Russell leverer altid varen som en naturlig leder og Frederik Storm, Joachim Blichfeld (34 point i 36 landskampe!) skal sammen med Mikkel Aagaard være de primære målscorere. 

Glem heller ikke den superintelligente Oscar Fisker Mølgaard, der allerede nu indtager en hovedrolle på det danske landshold. Han er kun 19 år, og det er spørgsmål om tid, før han flyver over Atlanten for at blive NHL-testet. 

Der bliver fyldt op med stærke kræfter - igen fra europæisk tophockey - og glem heller ikke Morten Poulsen, der også er en af truppens klare ledere med hele 226 landskampe på bagen. 

Danmark har et solidt hold, og spændende skal det blive at se, hvordan et nyt system virker for de rød-hvide. Det er slut med Heinz Ehlers' knaldhårdt og succesfulde mandsopdækning og goddag til et mere traditionelt dansk styrespil, stadig med en offensiv tankegang.

Lad os så komme i gang! Dennis Søndergaard og Olaf Eller kommenterer kampen på TV3 og Viaplay, hvor Mikkel Bødker også er i studiet fra klokken 16. 


5-1: KNIVSKARPE DANSKERE i stærk åbning mod Østrig Jacob Böll vender hjem til Rødovre