Tag med på en hurtig rundtur til dagens fire matcher lige her

Der er fuldt program i Metal Ligaen i eftermiddag, hvor Herlev Eagles som det eneste hold sidder over. Ørnene får et par dage ekstra tid til måske at få flere folk klar til tirsdagens kamp i Herning.

Netop Herning skal en tur til Odense i dag, hvor midtjyderne ikke har været siden tidligt på sæsonen. Herning skulle have været i Odense i nytårsdagene, men den match blev aflyst grundet Covid19 i Hernings trup. Midtjyderne vandt lige efter nytår med 5-1 hjemme over Bulldogs.

Begge hold spillede tætte kampe fredag uden endelig at få nok ud af det. Herning tabte 2-3 mod SønderjyskE på et sent mål af sønderjyderne, mens Odense klarede 3-3 i den ordinære tid i Herlev, hvor Bulldogs ret beset skulle have haft tre point, hvis håbet om slutspil på en eller anden måde skulle have været genoplivet.

Herning-træner Ben Cooper var skuffet over, at SønderjyskE fik scoret et enkelt mål i undertal fredag aften, men ellers ganske tilfreds med indsatsen.

- Jeg synes, at vi arbejdede rigtigt hårdt. Det var en intens kamp med et godt tempo og en god fysik. Vi vidste, at det ville blive sådan, og at der ville vente os en højt motiveret modstander. Men i det meste af kampen synes jeg, at vi løste det godt. Vi skabte målchancer, og vi gav ikke ret meget væk. De havde kun 21 skud, og de havde endda fem powerplays, lød hans analyse i Herning Folkeblad. 

Da Frederikshavn senest var i Rungsted, overraskede nordjyderne ved at vinde 4-3 og ikke mindst ved at føre 4-0 efter to perioder. Der er næppe tvivl om, at White Hawks på den baggrund møder et topmotiveret hjemmehold i Bitcoin Arena i eftermiddag.

Det bliver en vanskelig kamp for nordjyderne, der har haft kamppause siden tirsdagens miserable indsats i Odense, hvor det blev til et nederlag på 1-4. Det var et White Hawks-hold helt uden nødvendige passion, der stillede op, og Jari Pasanens tropper skal have et helt andet ansigt frem i eftermiddag, hvis det skal blive til point. 

Rungsted skøjtede uproblematisk hen over Rødovre fredag aften og ligner pt. et hold i fuldstændig harmoni. Giver Rungsted måske i dag debut til Frederik Bjerrum, der pudsigt nok tidligere i sæsonen spillede for Frederikshavn?

Aalborg Pirates har spillet fire kampe mod Esbjerg i denne sæson og tabt alle fire. I eftermiddag mødes de to hold i Granly Hockey Arena, og den kamp bliver på mange måder interessant. Selv om de to hold kæmper hårdt med om top tre-pladserne i grundspillet, så har de fredag aften en kamp i Metal Final4-semifinalen, der er endnu vigtigere. Spørgsmålet er, om de to trænere går knaldhårdt efter sejren i eftermiddag, eller forsøger at spille hinanden taktiske puds op til fredagens kamp?

Tag nu for eksempel målmandsposten, hvor Mads Søgaard drev Aalborg fuldstændig til vanvid i fredags. Man kunne sagtens forestille sig Esbjerg bringe en yderst kompetent mand i Thomas Lillie og derefter tage Mads Søgaard tilbage fredag aften. Hvem ved? 

Aalborg-træner Garth Murray var uvant åben i Nordjyske efter nederlaget i fredags og vil se bedre indsatser op mod Metal Final4. 

- Vi spillede 45 ret gode minutter. Men så tabte vi hovedet og havde nogle brutalt dårlige spil. Vi holdt os ikke til den plan, der skulle give succes. Esbjerg er et godt hold, og de begravede os, sagde han efter kampen i Bentax Isarena, som Esbjerg vandt 4-2.

SønderjyskE kommer fra en flot sejr på 3-2 ind til dagens kamp mod Rødovre, som tabte hele 1-6 hjemme mod Rungsted fredag aften. Et eller andet sted ganske forventet at Rødovre havde problemer efter en lang, lang Coronapause, men nu skal Vestegnens sønner også til at vise noget mere frem mod et kommende slutspil, hvor man med sikkerhed skal op mod et af de stærke top tre-hold.

Thor Dresler har næsten hele sit mandskab klar - bortset fra to langtidsskadede spillere - og selv om den anonyme Callahan hurtigt forsvandt igen, så SKAL Rødovre ganske enkelt kunne levere mere i de kommende uger end både før og efter den ufrivillige pause.

SønderjyskE vandt imponerende nok i Herning uden seks stamspillere ude, og mon ikke Mario Simioni prædiker "defensiv først" igen i eftermiddag. På et hold, der mangler de helt store målskytter og har så mange folk, ligner det den rette approach uanset modstander lige nu.

Spændende, hvordan de to hold kommer ud til kampen i Vojens i eftermiddag. En god start kan betyde alt for Rødovre netop nu. 


Stream: Rungsted SC-Frederikshavn WH KVINDERNES FINAL4-finale spilles og streames direkte lørdag 30. januar