Masser på spil i alle arenaer i eftermiddag

Der er firedobbelt menu på kortet i eftermiddag, hvor der både er vigtige point på spil i top, midt og bund af Metal Ligaen, hvor der kæmpes intenst og hvor slutspillet vel et eller andet sted er i gang med at tyvstarte.

Man må forvente et toptunet og toptændt Rødovre-hold på besøg i Herning i eftermiddag. Nu har vi talt og skrevet meget om Rødovre dårlige stime (10 af 11 seneste kampe er tabt), men den optimistiske Mighty Bulls-vinkel er altså, at holdet fra Vestegnen stadig har mange muligheder for selv at afgøre tingene.

Bare et enkelt point i eftermiddag i Herning vil for eksempel være et syvmileskridt mod slutspillet, idet Rødovre jo har tre point, men reelt fire point ned til Odense, da Mighty Bulls er bedst indbyrdes. 

Samtidig MÅ der være mere i et fuldtalligt Rødovre-hold, der i den seneste sejr mod Esbjerg formåede at spille tight, koncentreret og disciplineret. Så kan man spille op mod alle mandskaber.

Det er dog også et faktum, at Rødovre ikke har været i nærheden af point i Kvik Hockey Arena i denne sæson, hvor Herning har vundet 4-1 og 3-2, men domineret stort. Herning kommer fra en flot sejr i Esbjerg, der blev "arbejdet ned" og dermed satte Blue Fox-holdet altså tonen for de kommende måneder.

Frederikshavn og SønderjyskE scorede tilsammen 13 gange fredag aften og mødes nu igen i Frøs Arena. Det var den første udesejr i serien mellem de to hold i grundspillet, da SønderjyskE vandt 8-5 i en kamp, der i øvrigt mindede en del om kampen i oktober, hvor Frederikshavn vandt 7-5.

Dengang skulle holdene også ud i et dobbeltopgør fredag-søndag og om søndagen vandt SønderjysKE 4-0. Med kampen fredag in mente må man forvente et gæstehold, der kommer svært koncentreret ud i jagten på undgå de store fejl, der kostede mål imod for et par dage.

Stærk kamp hos SønderjyskE af Steffen Frank, Martin Eskildsen og den nye mand Salhany, der kom godt ind på holdet med mål og to assister og bagefter sagde, at han havde haft en forrygende oplevelse. Hold øje med den lille nummer 2 hos SønderjyskE.

Vi drøner videre i det jyske, hvor der er topopgør mellem Aalborg og Rungsted.

Uanset resultatet i dag kan Rungsted stadig selv afgøre sagerne i kampen om førstepladsen, men en Aalborg-sejr i dag vil til gengæld gøre spændingen i toppen total. 

Fredagens kamp var underholdende, tempofyldt og med masser af flotte detaljer og mål, men både Garth Murray og Erik Hjalmarsson vil nok prædike, at kampen skal være lidt mindre åben og "ud over stepperne" end fredag aften. Men kan Aalborg- og Rungsted-spilerne overhovedet spille "bagud"?

Det er de to mest velspillende og offensive hold i Metal Ligaen, men specielt Rungsted har været sårbare overfor omstillingerne på det seneste og Nikolaj Rosenthal prædikede også større disciplin i det defensiv arbejde både før og efter fredagens kamp. 

Endelig kommer Esbjerg til Herlev i dagens eneste kamp på Sjælland.

Eagles-mandskabet er en såret størrelse for øjeblikket og arbejder hårdt for at finde den rette form til slutspillet.

Nederlaget i fredags mod et Odense-hold, der kæmpede for livet, men faktisk var Herlev dominerende og burde have scoret i hvert fald i første periode, hvor Frederik Dichow stod fremragende. Eagles kæmpede helt frem til slutsfasen og gjorde kampen spændende til sidst, så Herlev har i hvert fald ikke mistet moralen endnu.

Til gengæld har Herlev en forfærdelig statistik mod dagens modstander fra Esbjerg, der har fire kampe, 12 point og en målscore på 22-3 i de hidtidige kampe mod Eagles. Senest blev det 5-0 tirsdag aften, og med alt det in mente, går Esbjerg ind som naturlig favorit i aften.

En sejr vil ligeledes fortsat holde Esbjerg inde i kampen om førstepladsen, mens pointtab kan betyde, at Energy-mandskabet måske bliver passeret af Aalborg, alt efter resultatet i Nordjylland. Så masser på spil for Energy klokken 15 i dag. 


TRE VITALE point til Rødovre i Herning efter stærk tredje periode STREAM: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital