Herning-forwarden eksploderede i løbet af oktober

Der var masser af festligheder før kampen i Kvik Hockey Arena i aftes, hvor Herning mødte Rungsted.

Midtjyderne kårede selv Mathias Bau som månedens fighter, og kort efter fik Mathias Bau endnu en hæder. Han blev nemlig kåret til TISSOT MÅNEDENS SPILLER i Metal Ligaen efter en forrygende september måned, hvor han ofte var kampafgørende både med mål og assister.

Mathias Bau leverede i alt otte mål og 13 point i løbet af ni kampe i oktober måned, hvor han for alvor boksede sig opad på topscorerlisten i Metal Ligaen og viste den klasse, der nok berettiger ham til at spille i en liga, der er på et lidt højere niveau - eller to - end Metal Ligaen.

Den lange mand med rødder i Rødovre er i gang med sin anden sæson i Herning og har som bekendt tidligere været meget tæt på absolut højeste niveau i karrieren. 

Mathias Bau har været på training camp med Washington Capitals og spillet fast i AHL for Hershey Bears, inden han desværre blev ramt af en grim skade på milten ved VM i 2018, der kostede ham en hel sæson på klubniveau. 

Derefter måtte Bau starte lidt forfra, hvilket han gjorde i Østrig hos Dornbirn, hvor han havde en mellemsæson og derefter tog turen hjem til Danmark, hvor Herning Blue Fox altså har taget imod med kyshånd. 

Nu har forwarden i en alder af 28 år taget så store skridt fremad, at de store ligaer rundt omkring formentlig har noteret sig hans fremgang, og det er vel heller ikke utænkeligt, at han kan få en ny nordamerikanske chance et af de kommende år. 

Foreløbig fik han altså et Metal Liga-specialdesignet ur i aftes i Kvik Hockey Arena og kvitterede med en enkelt scoring i kampen mod Rungsted, som Herning med at tabe 3-4 efter overtid.

 


Frederikshavn vandt igen i overtiden mod Esbjerg RETRO: Jens var uden for nummer: ”Jeg elsker at lave mål”