Pionererne fra Chamonix får masser af "dansk inspiration" i den kommende sæson

Man kan næsten tale om en "danskerklub" i Frankrig, når Pionniers fra Chamonix stiller op i den franske Ligue Magnus i den kommende sæson:

For et par uger siden fik Chamonix gjort klart med Odenses tidligere træner Marc Lefebvre, der kender den franske liga fra sin tid som aktiv spiller, og forleden var det den tidligere Hvidovre-, Herning- og SønderjyskE-back Christian Silfver - sidste sæson i Kiekko-Vantaa - der blev hyret ind i klubben, der har beliggenhed i et vældigt naturskønt område ved foden af Mont Blanc.

I går kom så endnu en aktør med fortid i Danmark til klubben, nemlig den nu tidligere SønderjyskE-spiller Emil Bejmo, der også vil på eventyr endnu engang. Det fælles mål for de nye aktører i klubben er at føre Chamonix til slutspillet i Frankrig, noget som blot er sket en enkelt gang i de seneste otte sæsoner.

Bejmo lavede 15 point i 23 kampe for SønderjyskE i sidste sæson og var en af de spillere, der var i puljen for en forlængelse hos Mario Simionis mandskab. Den spekulation er altså uaktuel nu, og det skal blive spændende at se, om "danskertrioen" kan opfylde drømme ved foden af Mont Blanc. 

Chamonix/Mont-Blanc er en af de historiske traditionsklubber i fransk ishockey med 16 mesterskaber i bogen. Det seneste ligger dog helt tilbage i 1980. 


Unge løver klar for White Hawks: Åkesson, Nolsøe og Mulberg har skrevet under Victor Panelin Borg er næsten blevet aalborgenser