Der er mere at købe ind for i de kommende sæsoner

Der var flere beslutninger at tage for klubberne i Metal Ligaen, da direktørerne mødtes tidligere i ugen til et todages-seminar om ligaens udvikling. 

Blandt andet var der debat om lønloftet, der har stået stille siden 2009, da man satte det i sving. Dengang som nu på 5,5 millioner kroner pr. trup. Der er sket reguleringer på forskellige ting, blandt andet er trænernes lønninger taget ud af ”regnearket”, men der var stillet forslag om at øge loftets beløb frem mod 2022/23, og de ni klubber blev også enige om, at lønloftet hæves. 

- Det har stået stille i mange år, og vi endte med at være enige om, at der var behov for en regulering – både i forhold til den generelle samfundsøkonomi, men også set i lyset af, at vi har besluttet en import yderligere, siger Klaus B. Rasmussen formand for Divisionsforeningen/Ligaforeningen. 

Det betyder, at lønloftet i den kommende sæson bliver på 6 millioner kroner pr. holdkort. Trænerteamet tælles ikke med, det gør til gengæld ”goder og accessories” som for eksempel biler og bolig.  

Samtidig har klubberne – som det har været tilfældet altid – mulighed for at give 10 procent af de 6 millioner – 600.000 kroner – som bonusser til spillerne. Det kan for eksempel være pointbonus eller, hvis man når en runde videre i slutspillet.  

- Licensudvalget arbejder på at lave et mere gennemsigtigt system og lidt flere stikprøvekontroller. Men gennemgående er vi i Metal Ligaen enige om, at det gælder om, at vi har tillid til hinanden og vi ikke behøver at have en ”politimand” i hælene. Vi er tilhængere af, at vi har gensidig respekt – også når det gælder økonomien, siger Klaus B. Rasmussen.  


Lasse Holm Mortensen forlænger med Herlev Metal Ligaen: 9 imports i de kommende to sæsoner