Gæsterne kørte sejren hjem efter 60 jævnbyrdige minutter i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles 3-5 (1-2,2-2,0-1) Fredag aften i Rødovre Centrum Arena bød på traditionelt lokalopgør, mellem Rødovre Mighty Bulls og Herlev Eagles. Top mod bund fristes man til at sige med udgangspunkt i stillingen de to hold ligger på.

Skulle de lokale tyre gøre sig håb om at holde kontakten til de øvrige otte hold var kravet en sejr, - og helst i ordinær tid - for at opfylde håbet. Det var lige ved og næsten for hjemmeholdet, der sagtens kunne have fortjent point i aften.

Der var godt fyldt på lægterne med 1412 fans fra begge lejre - en perfekt kulisse. De kunne se Herlev bringe sig i front på deres første forsøg efter 43 sekunder. Det var Joseph Jonsson, der eksekverede med assist til Alexander Lindqvist-Hansen. Rødovres keeper denne aften John Muse virkede lidt uskarp ved scoringen.

Kort efter havde Rødovres kaptajn Nicklas Carlsen en åben chance med skød ved siden af Herlevs kasse, der i aften blev vogtet af Lukas Horák. Rødovres Jonathan Brinkman missede ligeledes kort efter en 100 procenter ved bagerste stolpe.

Det var Rødovre der dominerede perioden efter den tidlige scoring og efter små fem minutter blev der også bragt balance i regnskabet. Det var Brady Vail, der uassisteret sendte pucken i mål, på stort set samme måde som gæsternes mål.

Pivåben forestilling hvor Herlev pakkede sig sammen i egen zone og lod hjemmeholdet sende den ene puck efter den anden mod mål.

En udvisning til tyrenes Jonathan Brinkman efter syv minutter bragte ikke nogen chancer og halvvejspunktet blev rundet som en jævnbyrdig kamp. 1-1 efter 10 minutter.

Rødovre diskede op med en ren pragtaflevering i egen zone til Herlevs Kyle Osterberg, der sikkert bragte gæsterne tilbage i front. Scoringen virkede som en kold klud i ansigtet på hjemmeholdet, der virkede både lidt lammet og frustreret.

Rødovres Magnus Carlsen havde et forsøg på rammen efter atten minutter som et højdepunkt i en lidt tam anden halvdel af åbningsperioden.

Anden periode startede med et mere aggressivt Herlev-hold, der øgede føringen til 3-1. Det var igen Kyle Osterberg, der scorede på en flot wrap around efter forarbejde af Daniel Baastrup Andersen og Luis Blak Olsen.

Rødovre fik kort efter to mand afsted alene med Herlevs keeper, men meget symptomatisk for hjemmeholdet blev der ikke engang afsluttet, før chancen løb ud i sandet.

Herlev trak deres første udvisning i samme moment, men heller Rødovre evnede at orkestrere et ordentligt powerplay.

Endnu en udvisning til gæsterne halvvejs endte bedre for hjemmeholdet end tidligere, da pucken lidt heldigt fandt vej til netmaskerne. Det var Brendan Harms, der scorede assisteret af Brady Vail.

Rødovres Maksim Popovic udvistes kort efter og så var det Herlev tur til at udnytte overtalsspillet. Det var Yevgeni Lapenkov, der køligt udnyttede det gode opspil af Matthias Asperup og Anton Johansson.

Det underholdende spil fortsatte med en flot Rødovre scoring af Johan Lundgren, der køligt lagde pucken under keeperen. Assist til Olivier Dame-Malka.

En interference udvisning til Herlevs Yevgeni Lapenkov bragte igen hjemmeholdet i overtal, men trods store anstrengelser ingen scoring.

Trods momentum til Rødovre og stor underholdningsværdi fra begge lejre forblev scoreboardet urørt perioden ud. Gæsterne foran 4-3.

Starten af tredje periode blev lidt kaotisk da udebaneafsnittet fyrede ”krudt” af og dermed sendte spillerne i omklædningsrummet for en stund, inden spillet igen kunne genoptages.

Det generelle billede var med Rødovre der dominerede spillet, medens Herlev lurende på en kontra.

Med små ni mutter tilbage af tredje periode valgte Rødovres Brendan Harms at spille uden hjelm. Det kostede en udvisning, som dog ikke bragte ændring i stillingen.

Rødovre trak afslutningsvis keeper ud til fordel for en markspiller mere på isen, men uden effekt. Der var klar forbedring i hjemmeholdets indsats, men Herlev var en for stor mundfuld og Luis Blak Olsen kunne med tre sekunder tilbage sætte sidste søm i kisten.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates Blue Fox slog topholdet efter overtime