På grund af Isak Wallins fortsatte skade, har Rungsted Seier Capital valgt at bytte ud på målmandsposten.

Rungsteds svenske målmand Isak Wallin har været skadet siden starten af december, og desværre har det vist sig at skaden er trukket ud længere end forventet, og der ikke er nogen udsigt til, at Wallin kan vende tilbage foreløbig.

Rungsted Seier Capital i fællesskab med Isak Wallin besluttet at afslutte kontrakten, så Isak kan fokusere på helingsprocessen og være klar frem mod næste sæson.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor det også meddeles, hvem der skal afløse Wallin i målet hos nordsjællænderne. 

Som en naturlig følge af kun at have én målmand tilgængelig har Rungsted Seier Capital skrevet kontrakt med 30-årige svenske Oskar Östlund for den resterende del af sæsonen.

Oskar Östlund er en rutineret fyr: Han spillede fire sæson for Storhamar i Norge, inden han i 2019 blev hentet til Skellefteå i SHL uden den store succes. Herefter gik turen til Krefeld i DEL, og videre til to ophold i den bedste østrigske række.

Sidste sæson blev han hentet til Augsburg i DEL af den tidligere Esbjerg Energy-træner Mark Pedersen, men da Pederson meget kort tid efter forlod Augsburg, ønskede den nye træner ikke at fortsætte med Östlund.

Inden denne sæson blev Östlund hentet til Sheffield Steelers på en toårig kontrakt, men en hånd-skade i pre-season satte en stopper for eventyret i det engelske. De sidste to måneder har Oskar været helt frisk og har trænet med Lillehammer i Norge, hvor han til daglig bor med sin norske kone.

- Efter et par sæsoner der har budt på mange bump på vejen, glæder jeg mig til at komme i gang med at spille for Rungsted Seier Capital.  Selv om jeg ikke har spillet mange kampe de seneste to sæsoner, er jeg topmotiveret og glæder mig meget til at komme i gang i Rungsted, som jeg har hørt meget godt om.

Rungsted Seier Capital-direktør Thomas Friberg siger at man er kede af at skulle skille sig af med Isak Wallin, men at begge parter er enige om at det er bedst for Wallin at fokusere på sin genoptræning.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til Isak for indsatsen, og jeg har kun gode ting at sige om hans indsats i den mørkeblå trøje. Skader er desværre en del af professionel sport, og så må man handle derefter.

- Reglen om at man maksimalt kan tilføje to spillere efter 1. januar gælder ikke for målmænd, og derfor har vi fortsat manøvrerum til at tilføje yderligere til holdet, hvilket det er vores forventning at vi kommer til at gøre. Vores målsætning er fortsat at nå langt i slutspillet, og vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for at opfylde denne målsætning, siger Thomas Friberg. 

Kontrakten med Oskar Östlund gælder for den resterende del af sæsonen.

 


VIDEO: STEFFEN FRANK efter Odense-SønderjyskE HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-SønderjyskE