Det var lettere dramatisk, med flere afgørende kendelser der skulle ses efter på video, da fynboerne her til eftermiddag vandt i Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 3-5 (1-0,1-2,1-3)

Ishockey har for en stund været ligegyldigt i det nordlige Jylland, hvor White Hawks i tirsdags fik beskeden om, at Peter Glad var afgået ved døden, i en alder af blot 52 år. Her til eftermiddag blev der afholdt en flot og rørende mindehøjtidelighed for klubmanden. Med familien tilstede i hallen, blev Peter Glad mindet på flotteste vis. En ægte ishockeypersonlighed er ikke mere.

White Hawks spillerne ville så gerne vinde for netop Peter Glad i dag, men trods en heroisk indsats måtte de sande at de ikke kunne vinde for deres højtelskede klubmand. Fynboerne tog en fortjent sejr, efter en dramatisk kamp med flere video afgørelser.

Det var ganske jævnbyrdigt i de første 20 minutter, hvor vi måske ikke blev forkælet med det flotteste ishockey, men havde ganske gode muligheder i begge ender. Et enkelt mål, og en dramatisk episode, fik vi også med, hvor Radek Cip var i hovedrollen i begge tilfælde.

Først var den tidligere Odense spiller i clinch med Jesper Thörnberg. Svenskeren røg til isen, og måtte groggy forlade kampen. Cip slap for videre tiltale, og det så, udefra set, ud til at være heldigt for tjekken. Kort efter var det så selvsamme Cip der bragte hjemmeholdet foran. Nyerhvervelsen Michal Vagner blev tacklet op af banden, men Cip var vågen, tog pucken med, og sendte et skud afsted mod Frederik Søgaard. Den vil han ærgre sig over, den gode Søgaard, for pucken sejlede under ham, og Odense keeperen fik ikke reageret før pucken var trisset over stregen.

Der var chancer i begge ender. Suistio ramte stolpen for hjemmeholdet, og Hardason havde flere nærgående forsøg. Det samme havde Skvorcovs, men Galansky var vågen med gribehandsken i flere situationer.

Gæsterne fra Fyn overtog styringen på kampen i anden periode, og var klart bedst i den midterste del af opgøret. Derfor var det heller ikke ufortjent da Arturs Salija med et godt hug fik udlignet. Han sendte pucken mellem benene på en White Hawks back, og det snød Galansky, der først så pucken for sent til at kunne reagere.

Det var Odense her, der og alle vegne i perioden, og man ventede egentlig kun på en 2-1 scoring til fynboerne. Den kom også, men White Hawks coach Pelle Hånberg tog en Challenge, og den viste helt korrekt der var offside. Endda hele to Odense spillere var på den forkerte side af den blå linje, og derfor ingen scoring i denne omgang.

Det blev også en periode med lidt udvisninger, som ødelagde lidt af rytmen i spillet. I spil fire mod tre kunne hjemmeholdet dog bringe sig foran 2-1. Fortjent eller ej, det var de 1100 tilskuere ligeglade med, for Christopher Frederiksen sendte et skud mod mål, og den gik mellem benene på Søgaard og ind i netmaskerne.

Kort efter var det faktisk tæt på 3-1, men Thomas Søndergaard ville spille chancen større, og så løb det ud i ingenting for høgene. I stedet kunne gæsterne udligne med 23 sekunder tilbage af perioden. White Hawks blev spillet helt ned, og Rasmus Simonsen kunne sætte bladet på pucken, så den røg ind i det tomme bur.

Uafgjort 2-2 efter 40 minutters ishockey i Frederikshavn.

Den stilling kunne Nieminen have lavet om på i begyndelsen af tredje periode, men Galansky tog sig af finnens friløber.

Hardason måtte kort efter en tur i straffeboksen. Dommerne var i tvivl om det skulle være en badebillet, så for tredje gang i eftermiddag måtte de ud og se video. Hardason slap med en to minutters udvisning, og det så også rigtigt ud på de billeder denne skribent fik lov at se på pressebalkonen.

Det powerplay fik høgene absolut intet ud af, og kort efter fynboerne blev fuldtallige, broderede de sig flot igennem. Markus Jensen sendte pucken ind bag en sagesløs Galansky, og så var det 2-3 i Nordjyske Bank Arena.

Godt et minut senere blev det også 4-2 til gæsterne. Skvorcovs hamrede pucken ind bag Galansky, og selvom dommerne lige skulle ud og tjekke video igen, så var der ingen tvivl. Fynboerne måske på vej mod sæsonens tredje sejr mod White Hawks.

Med godt fem minutter igen fik hjemmeholdet dog bragt ny spænding ind i kampen. Sebastian Brinkman reducerede for høgene, efter flot opspil fra Aleksi Halme.

Det var dramatisk i eftermiddag i det nordlige Vendsyssel. Mod slutningen af kampen blev uret ikke stoppet i forbindelse med et stop i spillet. Det gav store protester fra hjemmeholdets boks, og først et minut senere blev dommerne opmærksomme på problemet, og fik det rettet. Hvad vi ikke fik i godt ishockey, fik vi i stedet i mange afgørende ting på isen, og dommene havde nok at se til.

I det sidste minut røg Galansky ud af buret for høgene, men det går som det oftest gør. Odense scoring i det tomme bur til 3-5 ved Nieminen.

Odense spillerne kunne lade sig hylde af den lille håndfulde fans der havde taget turen til Frederikshavn denne eftermiddag, og fynboerne tog tre gode point ind på kontoen.

 

 

 


Stærk anden periode af Aalborg sænkede Herlev HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Odense