Danmark måtte kæmpe hårdt mod et stærkt fightende britisk mandskab

Det holdt, men det holdt hårdt. De danske ishockeyløver vandt 3-1 over Storbritannien og sikrede sig dermed tre vigtige point i OL-kvalifikationen i Aalborg, hvor de danske tilskuere kunne ånde lettet op, da Nikolaj Ehlers satte 2-1-scoringen i tredje periode og endelig fik scoret for de rød-hvide.

Danmark fik den perfekte start på kampen, hvor de efter lidt over tre minutter kom foran. Førstekæden fik flot hold pucken inde i briternes zone. Bag mål smed Joakim Blichfeldt pucken ind i midten hvor Markus Lauridsen stod klar, og sendte et flot skud op i det fjerneste målhjørne til 1-0.

Herfra åbnede spillet sig op, og det blev også noget løst og med alt for mange fejl som gav chancer i begge ender, hvor det var tæt på scoringer til begge hold. Desværre så endte det med en scoring til Storbritannien efter otte minutter.

Det åbne spil resulterede i en udvisning til Lars Eller, hvor Liam Kirk stod helt fri og kunne sende pucken i nettet bag Frederik Andersen.

Herfra fandt Danmark sit fodfæste og satte sig i den grad på kampen men stolpen stod i den grad vejen for især Jonas Røndbjerg- Både i fem mod fem og senere i undertal, hvor han hamrede pucken på den venstre opstander. Derfor sluttede perioden også 1-1 efter en periode, hvor danskerne manglede de sidste marginaler.

Anden periode bød på en mindre forskrækkelse for danskerne i det første minut, da Liam Kirk var tæt på at bringe briterne foran 1-2.

Heldigvis fik Frederik Andersen fat og som perioden skred frem var det også med dansk fortegn. Danskerne skabte mest og både Nikolaj Ehlers og Lars eller var nærgående.

Desværre var Ben Bowns periodens spiller og lavede den ene store redning efter den anden. Især på et straffeslag fra Lars Eller, hvor han fik læst de den danske Stanley Cup-vinder til perfektion.

Danskerne forsatte presset, men heldet og skarpheden manglede i de afgørende momenter, hvilket betød at perioden trods den danske dominans sluttede målløs.

Der var dog nogle klare signaler om at det var Danmark som havde flest kræfter inden tredje periode, og det blev i den grad bekræftet, da Danmark sad på stort set alt i perioden. Tidligt fik Morten Poulsen en friløber, som Ben Bowns fik staven på og kort efter fik Even Mosey skøjten på ellers sikker scoring til Nicklas Jensen.

Det havde været en forholdsvis stille aften for den store danske og tilbagevendte søn af Aalborg Nikolaj Ehlers, men efter fem minutter af tredje periode slog han til. I powerplay modtog han pucken på kanten af feltet og med et træk mod mål sendte han et missil op i det fjerneste målhjørne til kæmpe jubel i det nordjyske.

Storbritannien var tæt på at svare igen med det samme, men Frederik Andersen viste NHL-klassen, da han lavede en vigtig redning på Josh Waller, og med otte minutter igen var det den anden store NHL-stjerne fra Danmark der slog til, da Lars Eller sikrede Danmark sejren med en scoring til 3-1.

Bag mål modtog han pucken og med et frækt træk ind i banen fik masser af plads til at åbnet op for en vinkel, hvor han nemt kunne sende pucken ind i det fjerne hjørne.

Derfra spillede Danmark både klogt og fornuftigt, hvor de holdt de britiske gæster på ydersiden, mens de selv formåede at holde pucken kørende så sejren aldrig rigtig kom i fare. Dermed fik Danmark en fin start på OL-kvalifikationen, som forsætter fredag, hvor danskerne tager imod Japan.

Rungsted i vildt comeback mod Rødovre OL-kval: Norge overkom japansk chokstart