DIU's talentchef forudser dramatiske semifinaler og at fysikken vil vinde over teknikken i finaleserien

Hvis du har læst med og hørt med de seneste dage, vil du vide, at DIU's talentchef Olaf Eller spåede semifinalerne til at blive mellem Aalborg og Frederikshavn og SønderjyskE og Herning.

Men hvordan ville det egentlig ende i de to på papiret vilde bedst af syv-serier. Jo, begge ville gå helt ud i syvende kamp, siger Olaf Eller og forudser, at hjemmebane til syvende og sidst ville sikre en finale mellem grundseriens etter og toer, Aalborg og Herning.

- Over syv kampe ville Aalborg trække det længste strå, selv om det faktisk lykkedes for Frederikshavn i de sidste grundspilskampe og i Metal Final4 at besejre Aalborg. Men i en syv kamps-serie vil Aalborg vinde i kraft af en lidt større bredde, og fordi Frederikshavn ikke er ekstremt fysiske som Herning, Esbjerg og SønderjyskE ville være. Men jeg tror - ikke bare for økonomiens skyld - at serien ville gå i syv kampe.

 

Det samme gælder altså slaget mellem Herning og SønderjyskE, mener Olaf Eller. 

- Det ville være blevet en helt utrolig tæt serie. Nu kommer jeg med krystalklare tips om vinderen, men jeg tror, begge semifinaler vil være utrolig tætte. Herning og SønderjyskE er begge defensivt stærke mandskaber og fysisk stærke mandskaber, der kan spille simpelt spil. Ikke negativt ment, men netop fordi de spiller efter trænerens dessiner og er godt organiseret, er de begge, konstaterer Olaf Eller. 

- Herning har et lillebitte plus på målscorerne, og det tror jeg ville gøre, at Herning ville vinde serien, tilføjer han. 

Og så kommer vi altså til en finaleserie mellem Aalborg og Herning, hvor grundseriens nummer et og to altså hamrer sammen.

- Fysik og enkelhed (Herning) mod en stærk offensiv. Og der tror jeg, at den defensive struktur, det hårde arbejde og fysikken havde besejret Aalborg. Herning havde vundet 4-2 i kampe. Herning laver utrolig få fejl, spillerne ofrer sig for hinanden og det her enormt aggressive spil er der mange af Aalborgs dygtige spillere, der har svært ved at håndtere. Derfor tror jeg ikke Aalborgs dygtige spillere helt kommer til sin ret i så tæt et spil, som det her vil blive, siger Olaf Eller. 


- Jeg har en video derhjemme, fra dengang jeg satte den i krydset...og den er lang RETRO: I boksen med benbrud og krykker