Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Aalborg Pirates har taget teten på hjemmebane på det seneste, hvor modstanderne overbevisende er blevet fejet af - nøjagtig som tidligt på sæsonen.

Frederikshavn, Rungsted og Odense er blevet fejet af med samlet 15-2, og nordjyderne synes at være tæt på formen fra begyndelsen af sæsonen - og fandt også "sejrs-mojo" i en presset situation i Vojens søndag.

- Vi er nødt til at være oppe i gear, når slutspillet begynder. Vi kan ikke tillade os at gå og lalle den, for så bliver vi straffet mod Rødovre, når det bliver alvor i slutspillet. Og jeg synes, vi har set gode ud og spillet med koncentration i forsvaret på det seneste, siger Aalborg-målmand George Sørensen.

Skal man finde et hold, som Aalborg har haft problemer med i indeværende sæson, er det faktisk aftenens modstander fra Esbjerg. 

Tre gange har Esbjerg trukket Aalborg ud i overtid, en enkelt gang har Esbjerg vundet i ordinær tid, og vestjyderne er kun bagud 7-8 i point mod topholdet. Det er der ikke mange hold, der kan prale af i indeværende sæson.

- Esbjerg og Aalborg står godt til hinanden. Vi har spillet flere gode kampe mod dem og set fra et publikums-perspektiv resulterer det ofte i spændende og intense opgør. Vi har gjort det godt mod flere af topholdene, for vi er oftest skarpest, når vi spiller ydmygt, fortsætter Energy-assistenten. Vi vil gerne fra Aalborg med en intens kamp, hvor vi præsterer i 60 minutter i erindringen, hvor alle 22 spillere har bidraget og ydet optimalt. Kommer vi det, er der samtidigt gode muligheder for et godt resultat på måltavlen, siger Esbjergs assisterende træner Thor Dresler i klubbens kampoptakt. 

- Men det bliver vanskeligt i Aalborg. ”Pirates” er et godt og homogent mandskab som topper ligaen og de har gennem grundspillet været det bedste hold. Slutspillet nærmer sig og vi mangler efter Aalborg-kampen kun to kampe hjemme. Derfor er de små ting eller detaljerne i spillet vigtige. Vi skal være klar til at fremstå som den bedste version af os selv og det gør vi bedst ved at have styr på alle spillets små detaljer. Herunder kontrollere spændingsniveauet, lyder det. 

Historikken: Som skrevet ovenfor: Tætte og jævnbyrdige kampe hele vejen igennem. De seneste to kampe er endt uafgjort i ordinær tid med udeholdet som vinder i overtid/straffe.

Statistikken: Aalborg er med 12 point i de seneste fem kampe igen på toppen af formbarometeret, mens Esbjerg i de seneste fem matcher står med syv point. 

Skader/karantæner: Aalborg har spillet de seneste kampe med fuldt hold, bortset fra langtidsskadede Marcus Pedersen. Esbjerg var uden Jonas Torbensen mod Odense søndag. 

Hold øje med: Zach Pochiro har været markant på alle måder på det seneste på godt og ondt. Esbjergs store x-faktor i det kommende slutspil. Aalborgs Martin Lefebvre er kommet godt af sted på det seneste og vokser efterhånden til en markant forstærkning. 

Det forventer vi: Et tæt fysisk slag i Aalborg, hvor hjemmeholdet altid har lidt problemer med at tøjle vestjydernes fysiske stil. Aalborg er uden tvivl glade for at undgå Energy i kvartfinalen. 


Mads Lund: - Det skal vende inden slutspillet OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls