Kampstart 18:30 i Bentax Isarena

Det endte med at blive højdramatisk i Esbjerg fredag aften, hvor hjemmeholdet slog igen mod et Aalborg-hold, der aldrig rigtig gav op og pressede Energy helt til de sidste sekunder. 

Men forinden havde Esbjerg leveret en indsats, som var til stor tilfredsstillelse for kaptajn Jannik Christensen, der var tilbage for første gang siden slutspillet begyndte. En skade har holdt ham ude, og Christensens hidsige spillestil satte præg på kampen, der blev langt mere fysisk præget end den første match. 

- Vi spiller vel 52-54 perfekte minutter mod Aalborg, og det er også nødvendigt, for det er bare et godt hold med mange gode spillere, der skøjter hurtigt, og hvis vi ikke stopper dem i midtzonen, får vi problemer foran eget mål. Det lykkedes i rigtig lang tid at gøre kampen fysisk, og det er det, vi skal gøre. Vi skal ind på kroppen af dem og tackle igennem, så bliver det en kamp på vores præmisser, siger Jannik Christensen til JydskeVestkysten. 

Hvis Aalborg skal vinde i eftermiddag, så skal nordjyderne - som Jannik Christensen påpeger - netop komme med tempo og fart ind i Esbjergs zone. Og nordjyderne har så mange dygtige skøjteløbere og teknisk stærke spillere, at den opskrift på ingen måde er umulig at levere.

Samtidig gælder det om at være fuldstændig klar fra start, pointerer Aalborg-træner Garth Murray overfor Nordjyske.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke kom bedre ud til kampen, end vi gjorde. Vi kunne ikke matche Esbjergs energi og vilje. Mest af alt kunne vi dog ikke matche deres fart, og det skuffer mig, for det burde vi være i stand til, siger han til avisen.

Hold øje med: Lidt under er radaren er gået Esbjergs David Madsen, der har spillet et meget flot slutspil i kæden med Wejse og Bjerrum og scorede et flot mål fredag aften. Hos Aalborg kunne en mand som Josh MacDonald, der ikke spillede kvartfinalen mod Herlev, meget vel gå ind og levere varen i dag. Han er pointløs i semien hidtil. 

Det forventer vi: At Aalborg kommer hårdt ud fra start og forsøger at bruge fart og alle fire kæder for at presse Esbjerg. Kan gæsterne holde til det mod Aalborgs mange hurtige folk?

Skader/karantæner: Mikkel Højbjerg har endnu ikke spillet i semifinalen, mens Esbjerg senest savnede Charles Corcoran i angrebet. Han kommer vel næppe i kamp i dag. Det store spørgsmålstegn er Mads Søgaard, der måtte udgå fra den seneste match efter han fik Pierre-Olivier Morin hamret ind i sit knæ. 

Historikken: De fire seneste kampe mellem de to hold er enten gået i overtid/straffe - inklusive Metal Cup-semifinalen - eller endt med et etmåls-sejre. Et godt bud er, at det bliver jævnbyrdigt i dag.

Statistikken: Vi har kigget efter Brady Shaw, der dukkede op fredag aften med et mål og +2 i plus/minus-statistikken. Måske et tegn på mere? Hos Aalborg indtager Martin Lefebvre den ventede hovedrolle. Spiller mest (22:30) og scorer mål. En virkelig førerhund for Aalborg. 

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE STATS fra semifinale 2: "Gritty" Rungsted slog igen i Vojens