Kampstart 20:00 i Bentax Isarena

Det bliver vildt i aften i Bentax Isarena, og det er vel ganske korrekt, når Aalborg Pirates-direktør Thomas Bjuring påstår, at Aalborg-Frederikshavn lige nu fremstår som den største kamp i dansk ishockey. Lige nu fremstår den dog lidt større, når den spilles i Bentax Isarena som i aften.

Kulissen i Aalborg er fremragende i disse måneder, og med en tribune af opsatte Frederikshavn-fans på lægterne, bliver det ganske enkelt så perfekt som overhovedet for en Metal Final4-match.

Hvad så inde på isen? Kan Frederikshavn stå for presset fra et bredt Aalborg-hold, der virkelig kan køre på med tre-fire offensive kæder? Det er det store spørgsmål før i aften, for kan gæsterne holde hjemmeholdets score nede, så ved vi, at White Hawks har offensive våben, der kan gøre ondt på Aalborg.

Kæden med Dane Fox, Christopher Frederiksen og Aleksandr Bumagin er bare fremragende. Tre teknisk stærke spillere, som kan holde i pucken og køre modstanderen helt rundtosset. Høj kvalitet, men der er altså mere Frederikshavn-offensiv, der skal byde ind, hvis Aalborg skal trues.

Som i det seneste opgør, hvor Søren Nielsen og Nikolaj Krag-Christensen trådte i karakter.

Stor spænding om, hvorvidt Kyle Hope og Martin Lefebvre kan træde ind på holdene i forhold til arbejdstilladelse og de rette papirer.

Hold øje med: Vi står foran en spændende målmandsduel i aften. George Sørensen har været meget stabil i hele sæsonen, mens der har været kamp i Frederikshavn mellem Galansky og Jukuri. Men mon ikke den tjekkiske førstekeeper får tjansen i eftermiddag?

Skader/karantæner: Frederikshavn har Rasmus Søndergaard og Mathias Mølgaard ude, mens Aalborg har Bergholt, Hinse og Panelin Borg tvivlsomme. Kyle Hope (Frederikshavn) og Martin Lefebvre (Aalborg) venter på papirer og dermed også tilladelser til at spille.

Historikken: Frederikshavn vandt det seneste opgør med 3-2 efter overtid, men ellers har den stået på Aalborg i de fire første kampe i grundserien. Aalborg har vundet 4-2, 4-2, 5-1 og 7-1 over rivalerne, inden det blev til sæsonens første pointtab.

Det forventer vi: Aalborg kommer med et kæmpe tryk fra hovedparten af de 5000 tilskuere, og spørgsmålet er, hvad det tryk fører til. Formentlig en offensiv Aalborg-storm, som Frederikshavn skal forsøge at overleve og derefter arbejde sig ind i kampen. Formår Frederikshavn det, bliver det tæt til det absolut sidste.

Statistikken: Mens Aalborg efter lang tids tørke endelig fik hamret et pokaler hjem i foråret 2018, er Frederikshavn stadig uden titel siden den legendariske pokaltriumf i 2001/02, hvor det blev til en 5-4-sejr efter overtid mod Herning i en vild finalekamp.


Mads Larsen: Vigtigt at komme godt fra start i aften METAL FINAL4: Sådan afgøres kampene ved uafgjort