Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er en helt klassisk omgang, vi skal se i aften i en formentlig propfyldt Sparekassen Danmark Isarena.

Aalborg Pirates tager imod Frederikshavn White Hawks i et nordjysk derby, der er omgivet af fest og farver på ægte Pirates-manér. 

Holdene kommer til kamp i specielle nytårsjerseys og med sejre i bagagen. 

Det kan næsten ikke blive bedre. 

Aalborg Pirates har kamp i benene fra onsdag aften, hvor det blev til 4-2 over Odense. Som Jeppe Jul Korsgaard konstaterede det, var det 10 gode minutter i begyndelsen af kampen og så et giftigt powerplay, der sikrede Pirates sejren. Alle fire mål blev scoret i overtal.

Brayden Low kom godt fra start og Aalborg er inde i en god stime, så der er ingen tvivl om, at Pelle Hånbergs mandskab fra Frederikshavn får noget at se til i aften.

Men også White Hawks kommer altså ind med optimisme. Tre sejre over Esbjerg, Herning og Rødovre på hjemmebane betyder, at vendelboerne lige så stille er kravlet langt væk fra niendepladsen og faktisk slås om femtepladsen med de tre øvrige hold i top fem-otte. 

Det er med en Christopher Frederiksen som trækæsel i forhold til produktion, men også med en spiller som Alex Bumagin, der er begyndt at finde formen. Defensivt er Frederikshavn forstærket med Denys Rubanik, der nok skal blive en solid mand i egen zone som tiden skrider frem.

Og så er der god is i maven hos sportschef Kasper Kristensen, der ikke strør om sig med kæmpestore ambitioner eller panikkøb. 

Det forventer vi: At Aalborg sætter farten fra starten af kampen og presser White Hawks. Det store spørgsmål er, om gæsterne holder til trykket mod et veloplagt hjemmehold, der er favorit i aften.

Skader/karantæner: Patrick Bjorkstrand ude hos Aalborg, der heller ikke har haft Thomas Lillie på rapporten i de seneste kampe. Hos Frederikshavn afsoner Radek Cip sin sidste karantænedag. 

Hold øje med: Spændende at se Brayden Low i en så vild kulisse som i aften. Galansky er manden hos Frederikshavn, der har gjort det før i Sparekassen Danmark Isarena.

Statistikken: Faktisk også et opgør mellem nummer et og to på formbarometeret. Aalborg med 12 point, Frederikshavn med ni point.

Historikken: Alt kan ske i et lokalderby, siger man. Indtil nu er der kun sket det i denne sæson, at Aalborg har vundet 4-2 over rivalerne. En gang hjemme og en gang ude. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs OPTAKT: SønderjyskE-Esbjerg Energy