Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

I sidste weekend var det OL-kvalifikation, denne fredag er det et af Metal Ligaens største opgør, der finder sted i Sparekassen Danmark Isarena.

Aalborg Pirates tager imod Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaen, og det er to "nye hold", der tørner sammen i aften.

Pirates kommer med en række nye og spændende imports og en danskerstamme, der har tabt et par store profiler i Anders Koch og Jeppe Jul Korsgaard. Ind er kommet Nicolai Weichel og Sebastian Ehlers, begge har dog ikke været med i forsæsonen.

Så Aalborg er i modsætning til de seneste sæsoner noget af en ubekendt, og det bliver uhørt spændende at se de nye pirater.

Frederikshavn kommer med store forventninger til sæsonen, og man fornemmer virkelig, at White Hawks-folkene er opsatte på en nystart efter den sidste skuffende sæson.

- Det bliver en fed åbning på sæsonen. Et derby er altid noget specielt, og nu får vi sådan en kamp allerede i premieren. Der kommer to hold i morgen der vil vinde, og jeg er sikker på, at vi kommer ud og er 110 procent klar til kampen. Vi er måske ikke det mest fysiske hold i ligaen, men vi kommer til at tage ved, og så kommer vi med noget fart, og vil forsøge at tage initiativet. Det bliver virkelig spændende, og jeg håber, at der kommer mange White Hawks fans ud og støtter drengene, siger sportschef Kasper Kristensen til klubbens hjemmeside. 

Hold øje med: Darien Craighead og Troy Lajeunesse er nye angribere, som Aalborgs fans skal lære at kende. Hos Frederikshavn er Fredric Andersson ny kaptajn og ham er der store forventninger til i Vendsyssel.

Skader/karantæner: Vi må betegne både Weichel og Ehlers som tvivlsomme for Aalborg, mens Frederikshavn har fuldt mandskab, skriver klubbens hjemmeside. 

Det forventer vi: Lokalopgør, intensitet og helt tæt omgang mellem de to rivaler. Det kan sagtens ende i overtid. 

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads i kommentatorboksen.

Historikken: Sidste sæson bød på seks opgør i grundserien. Aalborg scorede 16 point ud af 18 mulige.

Statistikken: Fokus på Thomas Spelling, der er skiftet fra Aalborg til Frederikshavn. Han lavede 25 point (11+14) i grundspillet i sidste sæson for Aalborg, mon ikke han håber på 30-40 stykker i denne sæson?


OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs Morten Poulsens vilde sæsonstart: Det er ikke mig, der har lagt kampprogrammet