Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Topbrag i aften i Aalborg, hvor Metal Ligaen nummer to og fire tørner sammen. 

Begge hold kommer med gode sejre i bagagen: Aalborg slog Herlev med 7-2 i fredags, mens Odense kommer fra en uge med 9-2 over Rungsted og 4-2 over Frederikshavn fredag aften. 

Der er næppe tvivl om, at det vil blive et meget koncentreret Aalborg-hold, der løber på isen i aften, for det har rutsjet noget op og ned i de seneste hjemmekampe for nordjyderne, der faktisk har været bedre kørende ude end hjemme på det seneste. 

Pirates-kaptajn Julian Jakobsen var på ingen måde tilfreds, da Pirates senest vekslede en 2-1-føring til et 2-3-nederlag i overtid mod SønderjyskE, og han kommer formentlig til at sige et par borgerlige ord i omklædningsrummet, inden det går løs i aften.

Også fordi Odense faktisk har vundet begge opgør i Sparekassen Danmark Isarena efter overtid/straffe i denne sæson. 

Så fynboerne kommer også til Aalborg med troen på at snuppe en sejr og dermed gøre top fire-ræset endnu tættere. 

Efter en periode med målscoringsbøvl fik Odense virkelig hul på bylden i sidste uge, og en mand som Jesper Thörnberg ramte plet med fem point efter en længere periode, hvor hans sædvanlige træfsikkerhed ikke rigtig har været der. 

Paul Thompson har haft mere eller mindre fuldt hold i de seneste mange kampe, og Odense går også efter at avancere yderligere i tabellen, inden grundspillet er ovre. 

Det lagde direktør Ole Nielsen ikke skjul på i et interview i sidste uge i Fyens Stiftstidende.

Statistikken: Ambitionerne er altså ganske høje hos Bulldogs i denne sæson. Odense har ikke været i top 3 siden 2016/17, så alene en enkelt plads op vil være en succes for organisationen, der også blot har top 4-placeringer i de seneste 10 sæsoner. Aalborg har til gengæld været i top fire i grundspillet i de seneste seks sæsoner på stribe.

Historikken: De to hold har det godt med hinanden på fremmed is. Odense har vundet 4-3 og 2-1 efter overtid/straffe i Aalborg, mens Aalborg har vundet 4-2 og 4-1 i Odense i indeværende sæson.

Det forventer vi: Et stærkt koncentreret Aalborg-hold, der ikke kommer til at give noget som helst væk i nærkampene. Det plejer Odense heller ikke at gøre, og det store spørgsmål er, om hjemmeholdet kan få brudt det kompakte Odense-hold ned. Det kan godt blive en tæt affære.

Hold øje med: Thomas Spelling brillerede med et hattrick mod Herlev og står allerede nu med ni mål i denne sæson. I hele sidste sæsons grundspil blev det kun til to mål for Spelling. Hos Odense har Otto Nieminen og Gunars Skvorcovs begge imponerende 34 point og kæmper altså i toppen af pointligaen på en delt andenplads efter Phil Marinaccio. 

Skader/karantæner: Odense var uden Rasmus Simonsen mod Frederikshavn, mens Aalborg spillede i Herlev uden Patrick Bjorkstrand og Matt Salhany - sidstnævnte på grund af manglende papirer. Dermed kan Salhany måske være klar til debut i aften.

 

 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Herlev Herlev brød forbandelsen