Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy har forstærkninger med, når det i aften går løs mod et såret Frederikshavn-hold, der noget overraskende tabte 2-3 mod Odense tirsdag aften.

Og dog: Frederikshavn manglede en håndfuld spillere, ligesom truppen havde været ramt af sygdom, hvilket blandt andet kostede kampen for Niklas Pavel og Eemeli Räsänen. Det er to tunge folk at have ude oveni de andre folk, som Frederikshavn undværer for øjeblikket. 

Så spørgsmålet er naturligvis, hvad Jari Pasanen har at arbejde med i aften mod et Esbjerg-mandskab, der har fået ganske godt styr over begivenhederne på det seneste og afsluttede sidste uge med syv point i tre kampe. 

Slet ikke så tosset endda. 

- Det har lidt været min fornemmelse, at vi i nogle kampe tidligere på sæsonen, hvor vi har ført, nærmest bare har ventet på, at modstanderen skulle score. Vi forventede, at det ville ske. Derfor var det vigtigt for os at vinde 2-1 i Rødovre. Det var ikke så kønt, men vi fik vist over for os selv, at vi kunne holde en føring. Og både mod Odense og Herning var der også gode defensive takter, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers til JydskeVestkysten før kampen. 

Den spilles altså med Eamon McAdam på mål og Ryker Killins på backlinjen i det, der formentlig altså nu er en forstærket vestjysk defensiv.

Hold øje med: Og naturligvis vil øjnene fra hjemmeholdets fans falde på de to nye spillere hos vestjyderne, der også så Kale Kerbashian spille en flot kamp lørdag mod Odense. Hos Frederikshavn bliver Aleksi Halme ved med at levere varen i form af mål, og mon ikke Frederikshavn arbejder på at holde ham i hele sæsonen?

Skader/karantæner: Esbjerg stiller ifølge JydskeVestkysten med fuldt hold i aften, mens Frederikshavn stadig er uden Bumagin, Bertelsen, Larsen og Galansky og altså tilmed måtte se Pavel og Räsänen sidde ude senest. Måske de to sidstnævnte er blevet klar igen?

Det forventer vi: At Esbjerg tager teten i kampen og sætter offensive accenter. Et fuldtalligt Esbjerg-hold bør være i stand til at presse et White Hawks-hold, der måske stadig er ramt af sygdommen i truppen.

De indbyrdes kampe: To gange har de to mandskaber spillet i indeværende sæson og to gange er de røget ud i overtid. Jesper Jensen og Christopher Frederiksen har sendt bonuspointene til Frederikshavn.

Statistikken: Fornuftig form hos begge hold over de seneste fem kampe: Trods nederlaget mod Odense står Frederikshavn med 10 point, mens gæsterne fra Esbjerg er noteret for ni point i de seneste fem matcher. 


KNÆK CANCER: Metal Ligaen rundede 400.000 kroner Esbjerg Energy har to nye imports klar til i aften