Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy har haltet noget på det seneste, men ikke desto mindre ligger vestjyderne faktisk stadig ganske lunt i tabellen og med gode udsigter til for alvor at hænge med i kampen om placeringerne i top fire.

Det kræver dog at den seneste trend med lidt tunge præstationer bliver forbedret, og det gør Esbjerg med en skadesfri trup. Det betyder, at Travis Walsh og Grayson Downing er med tilbage i truppen i aften. 

- Med færre spillere på skadeslisten har vi muligheden for at spille med fire kæder, men det giver samtidigt mulighed for at spille med nye konstellationer i over- og undertal. Det betyder, at vi på sigt kan spille kampene i et højere tempo. Jeg håber, at det kan forløse holdet og samtidigt give muligheden for, at kæderne kan finde en bedre rytme, siger Energy-træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt - og leverer samtidig naturlig respekt for aftenens modstander. 

- Herlevs førstekæde har vist sit værd og har tiltrukket sig en del opmærksomhed. Men ingen skal være i tvivl om, at Eagles er andet og mere end én eller to kæder. Herlev er et helt og komplet mandskab, hvor de enkelte spillere udfylder de roller, som trænerteamet har tildelt dem, lyder det fra Pederson. 

- Vores tilgang til kampen er der ikke ændret på. Vi håber og tror altid på muligheden for en sejr, men ved hvad det kræver. Pointene er vigtige i en tæt liga, hvor vi igen møder et hold fra midterfeltet. Så kampen er en mulighed for at komme tilbage på vindersporet, konstaterer Energy-coachen.

Herlev kommer fra et 4-5-nederlag i en underholdende og åben kamp mod formstærke SønderjyskE. Eagles ligner fremdeles et mandskab, der på mange måder holder fast i hver eneste kamp. Herlev-holdet er mere holdbart end spået først i sæsonen, og har også været forskånet for længere skadespauser på nøglespillerne. Det har været en af nøglerne til den store kontinuitet, som Eagles har leveret. 

Hold øje med: Joonas Riekkinen scorede et lynmål mod SønderjyskE fredag, og er en stille, men stærk brik på Herlev-mandskabet. Hos Esbjerg er der selvfølgelig fokus på tilbagevendte Grayson Downing, der forventes at spille en stor rolle i den sidste del af sæsonen.

Historikken: Herlev vandt de to første indbyrdes opgør - det ene i overtid - men på det seneste har Esbjerg altså haft overhånd med sejre på 4-1 i Herlev og 5-3 i Esbjerg. 

Statistikken: Kigger vi på formbarometeret for de seneste fem kampe, er ingen af de to mandskaber i skarpt trit. Esbjerg står med seks point i de seneste fem matcher, Herlev med fem point. 

Det forventer vi: Et Herlev-hold, der arbejder ud fra hurtige omstillinger vil nok komme under pres fra et opsat Esbjerg-hold, der endelig er fuldtalligt. Det kunne godt ligne en smal hjemmesejr i aften. 

Skader/karantæner: Esbjerg melder altså fuld trup i aften med Walsh, Downing og fire fulde kæder. Spørgsmålet er, om Jonas Torbensen også er inkluderet deri. Herlev stillede med fire hele kæder fredag mod SønderjyskE. 


Morten Poulsen: Ikke helt på hundrede procent endnu OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates