Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Hvor de seneste kampe mellem Frederikshavn og Aalborg var stærkt hypede, så gælder det i aften et "stille og roligt" lokalopgør mellem rivalerne, der varmer op til næste weekends - 31. januar - drabelige Metal Final4-semifinale, hvor rivalerne igen tørner sammen.

I aften er det Aalborg, der går ind som voldsom favorit efter foreløbig fire sejre i fire opgør og en formkurve, der måske ikke er så overlegen som tidligere på sæsonen.

Men Aalborg kommer med en 6-1-sejr i Rungsted i bagagen, mens Frederikshavn altså har tabt de seneste fem kampe.

- Det er selvfølgelig svært at have fem nederlag i træk og så skulle ud og møde det absolut bedste hold i rækken. Vi fik klø af dem sidst, men vi har alt at vinde, så vi må bare give den fuld skrue, siger Rasmus Søndergaard til Nordjyske før kampen.

Og det må være opskriften for Frederikshavn, der tabte de to seneste opgør mod rivalerne med hele 1-5 og 1-7 i juledagene.

Det gode for frederikshavnerne er, at moralen i de seneste kampe trods alt har været til stede. Både i den sidste del af kampene mod Odense og Herning kæmpede White Hawks til det sidste, og det gav trods alt et point søndag eftermiddag.

Hold øje med: Dane Fox har været katalysator for Frederikshavn i "slutfaserne" og scorede begge comeback-mål søndag. I aften er han oppe mod en George Sørensen i absolut topform. Den lille målmand var suveræn i Rungsted fredag aften.

Historikken: Den er ikke meget længere: Aalborg har vundet de fire seneste opgør med samlet 20-6 og scoret 12 point. Sikke en lettelse det vil være for Frederikshavn at vinde i aften.

Statistikken: Frederikshavn var både fredag og søndag ude i tætte kampe, men kom altså konstant bagud og måtte agere som "det jagende hold". Det vil være en lettelse at score det første mål for White Hawks i aften. 

Skader/karantæner: Frederikshavn mødte Herning uden Mathias Mølgaard og syvendebacken Mikkel Hansen, mens Aalborg var i Rungsted uden Sebastian Bergholt, Jonas Jakobsen, Marcus Pedersen og Emil Marcussen.

Det forventer vi: Et Frederikshavn-hold, der vil spille stramt og defensivt for at holde scoren nede og holde kampen åben så længe som overhovedet muligt. Aalborg dog solid favorit, alle forhold og formen taget i betragtning.  


OPTAKT: Esbjerg Energy-Herlev Eagles CANADISK ALLROUNDER PÅ VEJ TIL DANMARK: Hvor lander Kyle Hope?