Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy jagter stadig Metal Final4, og der er ingen tvivl om at tre point mod bundholdet fra Rødovre er et must, hvis vestjyderne skal tage en af de attraktive pladser i "pokalslutspillet".

Vestjyderne er stadig i jægerens rolle og der skal vel stort set sejre til i de sidste fem kampe inden 16 kampes-breaket, hvis Esbjerg skal med - og måske være vært - for Metal Final4. 

Så alt er på spil for Energy i aften. 

- Da vi sidst mødte Rødovre, så vi et skøjtestærkt og hurtigt mandskab, der kan true alle i kontraerne. Der skal vi være forsigtige og holde koncentrationen. Og så er ”Mighty Bulls” et mandskab, som ikke må undervurderes, siger Energys assisterende træner Erik Petersen. 

- Rødovre har to stærke centerspillere, som vi skal holde et vågent øje med. Og samtidigt havde holdet ikke det ordinære førstevalg på målmandsposten med, da vi sidst mødte dem. Men generelt begår unge mandskaber til tider lidt ekstra fejl. Det ville være dejligt, hvis vi kunne udnytte dem, for vi får næppe tre point foræret, lyder det fra Esbjerg-coachen. 

Gæsterne fra Rødovre er ligeledes under et vist pres med otte point op til Herlev og Frederikshavn, som er de nærmeste hold "at hænge hatten på".

Rødovre var lige ved og næsten senest mod Herning, men det giver ikke point på kontoen for Sundquists mandskab, og det er klart, at mange nederlag koster på moralen i en hård kamp i bunden. Sådan er mekanismerne. 

- Vi skal koncentrere os og ikke lave personlige fejl. Kommer vi til det, kan det hurtigt gå den forkerte vej, siger Magnus Sundquist. 

Trenden skal vendes for Rødovre. Se Mads Eller og Magnus Sundquists vurdering af situationen nedenfor. 

Det forventer vi: Esbjerg sætter Rødovre under pres fra start og Mighty Bulls skal formå at overleve. Det er svært at se Rødovre hente point i aften mod et topmotiveret Energy-mandskab.

Skader/karantæner: Rødovre senest uden Tristan Petersen og Alberto Pison, mens Esbjerg senest mod Aalborg manglede Søren Nielsen og Phillip Schultz. 

Historikken: Første match i sæsonen var en fuldstændig overlegen 6-1-sejr til Esbjerg i Rødovre Centrum Arena i en Mighty Bulls' dårligste kampe overhovedet. 

Statistikken: William Rørth er kommet ind som førstemand i Rødovre og står med 89,51 procent, mens Seldrup er med i toppen af målmandsligaen med sine 93,03 procent. Kun Stefanos Lekkas er bedre. 

Hold øje med: Det er Rødovres nøglespillere, der skal slå til i aften. Ikke mindst i powerplay, når chancen byder sig. Hos Esbjerg er finske Tuomas Vartiainen kommet forrygende fra start og blev lige nøjagtig den forstærkning og målscorer, som Esbjerg havde håbet på. 

 

 


En spilledags karantæne til Nicolai Bryhnisveen, SønderjyskE VILLIAM HAAG BLEV TISSOT MÅNEDENS SPILLER i Metal Ligaen