Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Der er ikke mange konstellationer fra i fjor, der vækker minder som Esbjerg Energy mod Rungsted Seier Capital.

De to mandskaber var som bekendt ude i syv vanvittige semifinalekampe. Rungsted vandt 4-3 i serien og tog samtlige sejre i overtid. Historisk.

I aften mødes de to mandskaber for første gang i denne sæson, og der er virkelig vigtige point på spil i forhold til kampen om Metal Final4-pladserne. 

Specielt Esbjerg Energy er noget under pres. Klubben har allerede meddelt, at man meget gerne vil være vært for Metal Final4, og det bliver man altså ikke uden at kvalificere sig. En enkelt pind i de to første kampe skal derfor helst vendes i aften til mindst et par point.

- Det er vigtigt, at vi også når vi møder modgang, bevarer et positivt mindset. Tingene glider bedre med et smil på læben og vi må ikke blive forkrampede. Man kan nogle gange næsten se, når en spiller holder for hårdt på staven. Det får vi ikke bedre afslutninger ud af, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

Rungsted Seier Capital kan vel være nogenlunde tilfreds med de første tre kampe. De forsvarende sølvvindere har endnu ikke tabt i ordinær tid og med en skadesliste, der er lidt vel lang, så har Erik Hjalmarsson og assistent Thor Dresler vel fået det optimale ud af sæsonstarten, selv om man gerne ville have haft bare et enkelt bonuspoint ud af kampene mod Aalborg og Herlev.

Det forventer vi: Et bidsk Esbjerg-hold, der ville komme med alt, hvad remmer og tøj kan holde for at presse et Rungsted-mandskab, der senest i Herlev nede på 15 markspillere.

Hold øje med: Er det i aften Philip Larsen scorer sit første mål i Metal Ligaen? Og i øvrigt byder han op til en spændende backduel med en anden "hjemvender" i form af Malte Setkov.

Skader/karantæner: Esbjerg senest uden Travis Brown, Sune Hjulmand og unge Tobias Ebener. Rungsted manglede Sebastian Bergholt, Mathias Røndbjerg, Frederik Bjerrum og Marcus Olsson mod Herlev for nylig. 

Statistikken: Mattias Persson har været brandvarm hidtil og strør om sig med lækre assister. Fem af slagsen hidtil. Esbjerg har kun scoret tre gange i to kampe. Mon ikke der er en lille kontakt til Felix Scheel fra kontoret i Granly Hockey Arena?

Historikken: Esbjerg vandt fem grundserie-kampe - heraf to i overtid - over Rungsted i sidste sæson. Vestjyderne førte 3-1 i semifinalen, inden Rungsted i den grad slog til og vendte serien. Syv af 13 kampe - inklusiv slutspil - endte uafgjort i ordinær tid og Rungsted vandt ikke en eneste kamp over Esbjerg efter 60 minutter i 2021/22. Alligevel endte Rungsted altså i finalen. Vild statistik. 


Dobbelt sort i Esbjerg; Rungsted løb med sejren FELIX SCHEEL stopper i Iserlohn Roosters