Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena - HockeyNight på TV2 Sport 19:00

TV2 SPORT SENDER HOCKEYNIGHT 19:00: Esbjerg Energy er den store ubekendte i denne sæson.

Efter en epoke med Mark Pederson i spidsen har vestjyderne skiftet styrmand, og Jason Jaspers er kommet til. Friske vinde i boksen i Esbjerg, hvor rutinerede Sune Hjulmand beskriver skiftet således:

- Man kan slet ikke rose Mark nok for det, han har gjort for denne klub, og det har været hårdt at sige farvel til ham, men omvendt er det også godt at få rusket op i sine rutiner. Til sidst var det jo sådan til træning, at når Mark havde tegnet tre pile på tavlen, vidste vi allerede, hvilken øvelse der ventede, siger han til JydskeVestkysten.

Selv siger træner Jason Jaspers følgende i Esbjergs kampoptakt: 

Jeg har benyttet de sidste dage til at se lidt video af Rungsted. Specielt to af Rungsted-kæderne falder i øjnene og holdet er generelt godt. Rungsted har udviklet sig til et tophold og det er bydende nødvendigt at vi møder dem med respekt, fortsætter Energy-coachen, siger han. 

- I Esbjerg kigger vi selvfølgeligt på modstanderens stærke og svage sider, og tilpasser detaljer efter det. Men udgangspunktet er stadig, at vi skal fokusere på os selv og de forhold, som vi selv kan påvirke. Den enkelte spiller skal præstere, og vi skal præstere som hold, lyder det fra Jason Jaspers.

- Vi har ændret lidt på spillestilen i forhold til de foregående år. Arbejdet med detaljerne fortsætter naturligvis, og jeg er glad for den indsats, som jeg har set indtil nu. Spillerne skal fortsætte det arbejde og fortsat gøre sig fortjente til den istid de ønsker, siger Esbjerg-træneren. 

I Rungsted er konceptet mere kendt. Som Jason Jaspers nævner det, har dagens gæster to på papiret knivskarpe kæder, som det har været tilfældet tidligere. Der er dog nye ansigter som for eksempel målmand Cristopher Nihlstorp, som fansitet Champagnebugten.dk har talt med op til premieren. Han har spillet i mange store ligaer, vundet AHL og været inde omkring NHL.

- Jeg tror ikke, at det betyder noget, om man skal forberede sig på en kamp i en stor eller lille hal, man skal kunne præstere sit bedste uanset hvad. Det er en del af at være professionel. Min motivation er at vinde mesterskaber – så store eller små arenaer, det betyder intet, siger han. 

- Vi skal være et hold, der vinder en masse hockeykampe og spiller med om pokalen, men også et hold som har det sjovt, lyder det fra Nihlstorp til Champagnebugten.dk. 

Historikken: Den var fuldstændig lige mellem de to hold i fjor. Tre sejre i ordinær spilletid til hvert hold. Grundserie-serien begynder helt forfra i aften. 

Skader/karantæner: Rungsted måtte undvære Gustav Green og Nikolai Gade mod Rødovre senest, hvor målmand Nihlstorp var i en intern coronakarantæne. Han er dog helt clearet igen. Esbjerg har ikke haft store problemer med skader i forsæsonen og synes at komme trimmet ind til kampen i aften.

Statistikken: Felix Scheels pointrekord i Metal Ligaen er 38 point i den første sæson i Esbjerg. Derefter to gange 36 point i Esbjerg og Aalborg. 40 point til Scheel i denne sæson? Nichlas Hardt havde 34 point i 33 kampe for Herlev, da han i en meget ung udgave senest spillede i den danske liga. Det var helt tilbage i 2007/08.

Hold øje med: Esbjerg har hjemvendte Søren Nielsen tilbage og på sine gode dage er han jo en gudsbenådet tekniker. Hos Rungsted hviler øjnene på Nichlas Hardt, der skal brænde igennem med al sin skarpe energi og fysik. 

Det forventer vi: Det kunne sagtens blive underholdende i Esbjerg, hvor hjemmeholdet med nye offensive kræfter vil frem over stepperne. Det samme vil Rungsted altid, så mon ikke der er mål på dagsordenen for de fremmødte og for tv-seerne derhjemme. 

 


KAMPENE SPILLES I AFTEN SOM PLANLAGT COVID19: Metal Liga-spillerne og aktører testes ugentligt