Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Endnu en slags kvartfinale i Metal Final4-ræset, der virkelig fortæller en dramatisk historie i den her jævnbyrdige sæson. Esbjerg kommer fra 0-2 i Vojens fredag aften, hvor Rungsted samtidig slog Aalborg med 3-1. 

Nordsjællænderne har et heftigt momentum og har spillet sig op i top fire for første gang i sæsonen. Rungsted-mandskabet er ganske enkelt "on fire", og det bliver en svær opgave for vestjyderne at stoppe Erik Hjalmarssons sprudlende tropper med svenskerkæden Olsson, Persson og Andersson (det danske islæt) som topkæde lige nu. 

Esbjerg har døjet med mange skader på det seneste, og det er gået ud over rytmen på holdet. 

- For hver ny dag, er vi en dag tættere på at se det reelle lys for enden af tunnelen. Fx har Grayson Downing været ukampdygtig fra kamp to, og han er jo langtfra den eneste som har været ude med en skade. Men det er positivt, at holdet har stået sammen og at det har leveret et stort arbejde, siger træner Mark Pederson i klubbens kampoptakt. 

- Jeg har oplevet, at fokus er blevet rettet til. Men jeg har samtidigt godt kunnet tænke mig at se lidt mere desperation i spillet, så der er stadig meget at arbejde videre på, og mesterskabet placeres jo først til foråret, siger Esbjerg-træneren.

Historikken: Første kamp mellem de to mandskaber blev vundet tidligt på sæsonen af Rungsted, der ikke havde problemer med at baske vestjyderne med 5-2. Der var fem forskellige Rungsted-målscorere den pågældende aften. 

Statistikken: Rungsted er virkelig i form med 11 point i de seneste fire kampe. I samme periode har Esbjerg Energy blot formået at hive fire point hjem. 

Duellen: Rungsteds special teams er brandvarme for øjeblikket. Det blev til to mål i overtal og et mål i undertal i kampen mod Aalborg, så Esbjergs ditto skal præstere. Vestjyderne skal måske have fokus på bare at holde sig ude af boksen.

Skader/karantæner: Downing, Cheek og Pochiro var ude for Esbjerg, der også savnede Simon Grønvaldt i Vojens. Rungsted havde langtidsskadede Mikkel Persson og kometen Gustav Green ude i matchen mod Aalborg.

Det forventer vi: Et disciplineret Esbjerg-hold, der i første omgang vil forsøge at lukke ned for modstanderen. Det kan derfor godt blive en tæt omgang, der bliver afgjort på et enkelt mål - med Rungsted som favorit grundet den større selvtillid. 

 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE VIDEO: Ugens tre bedste mål i Metal Ligaen