Kampstart 19:00 i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls og SønderjyskE arbejder begge mod en plads i Metal Final4 og nøjagtig, som vi skriver i optakten til Esbjerg-Rungsted-opgøret er det en slags "kvartfinale" i slaget om de fire pladser. Begge hold har spillet 12 kampe, og SønderjyskE står med 18 point, mens Rødovre har et point mindre. 

Man kan vel groft sagt sige, at SønderjyskE med en sejr i ordinær tid kan trykke Rødovre ud af ræset, mens Rødovre omvendt kan tage et kæmpe skridt med en sejr efter 60 minutter. Uafgjort og efterfølgende straffe/overtid vil kun få klumpen i midten af tabellen til at blive endnu tykkere. 

Begge hold kommer med solide sejre på rygraden. Rødovre spillede disciplineret, afventende og tæt mod Herning i tirsdags, og fik dermed stoppet 5-9-blødningen fra Rungsted fredagen forinden i en fart. Vigtigt for Vestegns-tropperne og formentlig en linje, der bliver fortsat i aften. 

SønderjyskE kørte på og kørte på mod det skadesramte Esbjerg-hold og kørte en fortjent 2-0-sejr hjem. Man lagde mærke til, at spilletiden var godt jævnet ud hos sønderjyderne og dermed "bred kørsel" hos Mario Simioni. Samme stil praktiserer Rødovre, så det bliver en "kamp på fire kæder" i aften. 

Duellen: Hverken Matt O'Connor eller Patrick Galbraith lod mål gå ind i sidste uge, hvor Rødovre vandt 3-0 over Herning, mens SønderjyskE vandt 2-0 over Esbjerg.

Historikken: Seneste opgør mellem de to mandskaber endte med en klar sejr til SønderjyskE på 6-2. Det skete dog først efter en Rødovre-lynstart. Mighty Bulls førte 2-0 kort inde i kampen, men kunne altså ikke holde fast.

Statistikken: Begge hold har toneangivende backer i ligaen. Både Mike Little og Nick Crawford hører til de spillere, der får mest spilletid af samtlige spillere i Metal Ligaen. Little leverer dog lidt mere offensivt, mens Crawford altså har nøjedes med tre assister. 

Det forventer vi: Det kunne sagtens ende i overtid og straffeslag. Det plejer at være yderst jævnbyrdigt, når holdene tørner sammen i Rødovre Centrum Arena - med få undtagelser har de seneste mange kampe været et eller tomåls-kampe. 

Skader/karantæner: SønderjyskE har manglet Daniel Kønig Hansen på det seneste, mens Rødovre spillede med fuldt hold mod Herning for nylig. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital