Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Der er sydjysk "superkomsammen" i de kommende to dage, hvor Esbjerg og SønderjyskE mødes i et dobbeltbrag. Begge hold har spillet solidt på det seneste, så det ligner en ægte "holmgang", hvor vi formentlig får lidt slutspilstendenser, når trætte spillere stille og roligt begynder at gå hinanden på nerverne.

Der er vigtige point på spil i forhold til en placering i top fire, hvor Esbjerg lige nu ligger bedst til og kan slå et hul på syv point ned til SønderjyskE ved at vinde i aften på hjemmebane. 

- Vi arbejder på kontinuitet og stabilitet i spillet. Det arbejde har dels en mental side, men også en taktisk side, hvor vi gennemgående har fokus på os selv og det vi gør. Vi arbejder altså på at sætte os selv i situationer, hvor vi dikterer spillet. Hvor vi agerer frem for at reagere på modstanderens træk, siger Esbjergs assisterende træner Thor Dresler i klubbens kamoptakt. 

Her sender han respekt til modstanderen. 

- SønderjyskE har spillet god hockey gennem lang tid. Og har man fx set kampen i Herning er det et SønderjyskE-mandskab, der er mere komfortable i forhold til hierarki og roller på holdet, i forhold til spilsystemer og lignende, fortsætter den 40-årige assistent.

- Jeg synes, at man ser konturerne af, at SønderjyskE køber ind til de systemer og det koncept, som holdet ønsker at spille efter. De spiller disciplineret, med en tydelig struktur og er altid rigtigt godt kæmpende. Og så har vi bemærket, at SønderjyskE spiller med en stor margin og sikkerhed i spillet, så vi får næppe noget foræret af dem, siger Thor Dresler.

SønderjyskE havde problemer fredag aften mod Aalborg, men viste moral ved at komme tilbage i slutfasen og sikre et point. Der synes at være opadgående tendenser hos mange af de sønderjyske importspillere lige nu, hvilket også er påkrævet.

Skader/karantæner: Esbjerg vandt imponerende nok i Aalborg uden Travis Brown, Travis Walsh og Niklas Andersen og både Kasper Krog og Jonas Torbensen var ude. Andersen er dog tilbage i aften. SønderjyskE manglede Patrick Galbraith, Christian Silfver, Daniel Kønig Hansen, Anthony Nigro og træner Mario Simioni i kampen mod Aalborg for nylig. 

Hold øje med: SønderjyskE's nye mand Justin Maylan gik ind i en kæde med Martin Eskildsen og Daniel Nielsen. Begge holds backlinjer er noget decimeret for tiden, og det er Esbjerg foreløbig kommet bedst ud af.

Det forventer vi: En helt tæt fight mellem to hold, der aldrig rigtig giver hinanden ved dørene. Esbjerg smal favorit. Vestjyderne er mentalt ovenpå og har publikum i ryggen i aften.

Statistikken: Esbjerg topper formbaromeret over de seneste 10 kampe med 23 point. I samme periode har SønderjyskE snuppet 14 point. Vestjyderne synes at være på ret kurs efter en skadesplaget sæsonstart.

Historikken: Kun det tredje opgør mellem de to hold i sæsonen. SønderjyskE har overhånd med 5-4 efter straffe i Esbjerg og 2-0 hjemme i Frøs Arena. 

 

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox Riley Bourbonnais skifter til Kristianstads IK