Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Det skulle have været en fest med fyldte tribuner og måske en opvarmning til den kommende uges kvartfinaleserie, men som vi alle ved, så er det sportslige aspekt trådt mere end en anelse i baggrunden i de her dage, og opgøret mellem Esbjerg og SønderjyskE spilles altså i stedet foran tomme tribuner i den flotte nye udgave af Granly Hockey Arena.

Forudsætningerne før kampen og med den nye slutspilsmodel fortæller, at Esbjerg ikke har andet end æren at spille for, mens SønderjyskE altså med tre point måske kan passere Herning og tage et ekstra bonuspoint med over via en andenplads.

Sønderjyderne har i den her sæson haft krammet på lokalrivalerne, men spillemæssigt har det dog været ganske tæt, og det må det også forventes at blive i aften.  

Det handler om motivation og om at finde den rette intensitet, og mon ikke det hold, der finder rytmen først, har en god chance for at vinde?

Både SønderjyskE og Esbjerg spillede solidt fredag aften under de "nye forhold" og begge hold viste, at koncentrationen godt kan opretholdes for tomme lægter. 

Hold øje med: Stærke målmandspræstationer i de seneste kampe, hvor både Mathias Seldrup og Patrick Galbraith formåede at holde nullet. Mon ikke de begge fortsætter i deres respektive bure i aften?

Skader/karantæner: Zach Pochiro, Christian Wejse, Grayson Downing og Kasper Krog var ude for Esbjerg senest, mens SønderjyskE vandt i Frederikshavn uden Daniel Galbraith, Daniel Kønig, Rasmus Lyø, Steffen Frank og Frederik Bjerrum. 

Historikken: Fem gange har de to hold mødt hinanden og fem gange har SønderjyskE vundet. Deraf to omgange i overtid/straffe. Mentalt overskud til de lyseblå.

Statistikken: Begge hold kommer ind til kampen med optimisme og to solide sejre i bagagen. Esbjerg vandt i Aalborg og hjemme over Rungsted, mens SønderjyskE altså har slået Rødovre og Frederikshavn i de sidste to matcher. 

Det forventer vi: Helt åbent i Esbjerg, måske har sønderjyderne en lille favoritværdighed på grund af muligheden for det ekstra bonuspoint og det mentale overtag. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital