Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Det er kampene, de elsker i både Esbjerg og Vojens, og det er kampe, der har været hidsige siden de to hold for første gang stødte sammen i 60'erne, da EIK og VIK for første gang tørnede sammen i landets bedste række.

Om det så var på Esbjergs "cykelbane" eller i den første boblehal i Esbjerg eller på udendørsbanen i Vojens, så var lokalopgøret hidsigt, og det sjove var, at Esbjergs store pioner Keld Bjerrum faktisk var med til at "lære" sønderjyderne spillet.

Siden er det altså gået op og ned for de to klubber. SønderjyskE i skikkelse af Vojens var dominerende omkring 1980, mens Esbjerg tog over i midt-80'erne og op gennem 90'erne. Mesterskabet til Esbjerg i 2004 var det sidste, inden SønderjyskE-Herning-epoken begyndte for alvor, og så var det faktisk Esbjerg og Mark Pederson, der brød ind i den stime i foråret 2016.

Nu er både SønderjyskE og Esbjerg mastodonter med flotte arenaer, god økonomi og mange tilskuere på lægterne. Forventningen er en topplacering hver eneste sæson, og det er altså med de forventninger, de to holds fans går ind til derbyet i dag.

Pudsigt nok har de to hold byttet målmand i forhold til i fjor. Både Kasper Krog og Nicolaj Henriksen har søgt nye isflader. Krog er rykket til Esbjerg, Henriksen til Vojens og omegn. 

Jeg glæder mig til at møde de dem (SønderjyskE,  red.) og er sikker på det bliver en god kamp, men når det er sagt, så er det jo en kamp ligesom alle andre. Men håneretten vil man jo altid gerne have. Lokalopgør vil altid være speciele, også her i Esbjerg. Forhåbentligt kommer der mange mennesker, som kan skabe en god kulisse og se en god omgang ishockey, siger Kasper Krog - til SønderjyskE's hjemmeside.

Han stod i øvrigt en udmærket kamp tirsdag aften i Odense, hvor Esbjerg vandt 3-2 efter overtid. Måske genvalg til Krog. Hvem ved?

Husk i øvrigt, at kampen sendes på TV2 Sport. Transmissionen begynder 19:30. 

Historikken: Fem matcher i sidste sæson mellem de to rivaler resulterede i fem hjemmesejre og jævnbyrdige kampe hele vejen igennem. Fortsætter den tendens, vinder Esbjerg en tæt kamp fredag aften. 

Statistikken: Ingen har rigtig vist sig som pointjægere endnu hos de to hold. Jesse Mychan (1 mål, 3 assister) og Daniel Nielsen (2 mål, 1 assist) er topscorere for de to de mandskaber. Er der en, der for alvor træder frem i aften?

Duellen: Fire danske målmand i spil i aften. Et billede på, at mange klubber nu for alvor tør satse på danske målmænd. Vi gætter på en Galbraith vs. Seldrup-duel, men hvem ved om de to trænere trækker en form for joker?

Det forventer vi: At et pt. lidt bredere Esbjerg-mandskab forsøger at presse gæsterne i bund fra start. Galbraith kommer på arbejde hos rivalerne og han bliver en nøgleperson, hvis SønderjyskE vil have point.

Skader/karantæner: Christian Wejse afsoner sin sidste spilledag, Grayson Downing har været ude hidtil. SønderjyskE kommer formentlig uden både Anthony Nigro og MacGregor Sharp. 

 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs Erik Hjalmarsson kåret til årets træner 2018/19