Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Vigtig kamp i Nordjyske Bank Arena, hvor SønderjyskE, der kan ende fra 2-5 i grundspillet kommer på besøg i Frederikshavn, der kan ende fra 3-5. Derfor aftenens absolutte nøglekamp, der transmitteres direkte på TV2 Sport med start klokken 19. 

Fra nordjydernes synspunkt gælder det om at vinde - og helst i ordinær tid - mens SønderjyskE går efter de to point, der som minimum giver de lyseblå tredjepladsen. Samtidig kan SønderjyskE altså håbe på, at Herning svipser i kampen om andenpladsen. 

Det er to hold, der i de seneste sæsoner har haft det godt på hinandens udebaner, så spørgsmålet er selvfølgelig om der ikke venter en tæt omgang skakspil i Nordjyske Bank Arena, hvor gæsterne formentlig vil spille på omstillinger, mens Frederikshavn vil forsøge sig med en kontrolleret offensiv. 

Sådan kunne kampbilledet sagtens ende ud, men spørgsmålet er selvfølgelig om en af trænerne tør bryde det mønster, som de fleste formentlig vil forudsige.

En ting er sikkert: Det bliver med duften af slutspil, der spilles i Frederikshavn og på TV2 Sport i aften.

Historikken: De fire første kamp blev fordelt med to sejre til hver, mens Frederikshavn senest vandt 3-2 efter forlængelse i Frøs Arena og dermed har et lille forspring, når "serien" i grundspillet skal afgøres i aften.

Statistikken: Albin Lindgren spillede mest (23:42 minutter) for Frederikshavn mod Rungsted for nylig og er i den grad en nøglespiller hos Frederikshavn for øjeblikket. Sønderjyderne topper som sædvanlig med Mike Little, der spillede over 26 minutter mod Rødovre tirsdag aften.

Hold øje med: Daniel Nielsen er en måske lidt overset mand hos SønderjyskE. Den lille angriber arbejder stenhårdt i 60 minutter og har mere end gennemsnitligt talent. Han kommer til at avancere i kæderne i de kommende sæsoner. Hos Frederikshavn er Anders Eriksson vokset fra næsten anonymitet til at være en mand, der scorer mål og er med i de afgørende momenter. 

Skader/karantæner: Rasmus Lyø udgik fra kampen SønderjyskE-Rødovre, hvor sønderjyderne i forvejen startede uden Daniel Galbraith, Daniel Kønig Hansen og Steffen Frank. Frederikshavn uden Rasmus Søndergaard og Mathias Mølgaard senest, måske ser vi snart en rokade med Kyle Hope oppe i angrebet? Det er formentlig noget, Pasanen overvejer at afprøve.

Det forventer vi: Som skrevet ovenfor: En tæt, taktisk affære, hvor en powerplay-scoring eller to sagtens kan blive afgørende. Det ligner 50-50.   


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital Corona-virus aflyser ”handshakes” og kontakt med fans