Kampstart 20:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks tog en vigtig sejr med hjem fra Rungsted senest, hvor det blev til 3-2 efter overtid. 

Det var ganske solidt, hvad nordjyderne præsterede og præsenterede i Bitcoin Arena, men der er stadig et stykke vej til slutspilsformen for Frederikshavn, der har haltet lidt de seneste måneder.

Men med sejren i Rungsted kan Frederikshavn dog gå relativt roligt ind til aftenens opgør mod Esbjerg.

White Hawks' hjemmeside skitserer situationen: 

- Høgene havde inden opgøret mod Rungsted Seier Capital tabt seks kampe i træk, og mørke skyer trak ind over frederikshavnermandskabet, der samtidig har kunnet se, at Rødovre for alvor har rørt på sig. Nu fik man sat en prop i, og i en periode kan man trække vejret lidt lettere. Afstanden til Rødovre, som altså ligger på den niendeplads, der lige præcis ikke giver playoff, er igen på 12 point, og White Hawks har endda to kampe i hånden i forhold til Mighty Bulls, lyder det.

Det var igen topspilleren Christopher Frederiksen, der afgjorde sagerne for Frederikshavn med to scoringer og matchvindermålet i overtiden, og Frederiksen er uhyre vigtig for White Hawks - det bliver han også mod Esbjerg i aften.

Energy-træner Jason Jaspers har stor respekt for nordjyderne. Esbjerg kommer fra et par nederlag: 1-7 i Aalborg og 1-4 hjemme mod Herning, der afbrød en ellers god stime for Energy. Men Esbjerg bygger op til slutspillet og arbejder stadig for at fange en placering i top fire, selv om afstanden til Odense og SønderjyskE er stadig betragtelig. 

- Vi bliver med sikkerhed udfordret i Frederikshavn, for der findes ingen lette kampe i denne liga. Vi har haft det vanskeligt imod dem tidligere i år og tabt tre gange og de er særligt dygtige hjemme. 

- Målet er jo ganske klart. Vi ønsker tre point, og fredagskampen i Frederikshavn er ingen undtagelse. Pointene er vigtige, dels for moralen og troen, men samtidigt også fordi vi skal holde trit med Top4-holdene og helst minimere afstanden til dem.

Skader/karantæner: Jannik Christensen, Jeff King og Victor Sand manglede hos Esbjerg mod Herning senest. Frederikshavn har Jesper Jensen ude til yderligere undersøgelse grundet hovedskade, mens Jonas Jakobsen også sad ude.

Hold øje med: Svenske Daniel Trkulja kunne være en mand, der træder frem i aften for White Hawks, mens vi hos Esbjerg naturligvis holder et øje på Philip Larsen, der bød ind med et par gode offensive aktioner og chancer mod Herning senest.

Det forventer vi: Et tæt taktisk slag, hvor begge hold kommer med fokus på at lukke af defensivt. Esbjerg ser stærkere ud rent offensivt og står som smal favorit.

Historikken: White Hawks har vundet to gange hjemme over Esbjerg i denne sæson med 3-1 og 2-1. White Hawks har ligeledes taget en enkelt sejr i Esbjerg 2-1 (efter overtid), mens Esbjerg har en enkelt sejr hjemme (4-1) over Frederikshavn. 

Statistikken: Frederikshavn er holdet med suverænt færrest scorede mål (78) i Metal Ligaen, mens Esbjerg i den statistik er lige nøjagtig i midten med 108 scoringer. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Aalborg Pirates-SønderjyskE