Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Det er vel ret beset sidste mulighed for at "knække top 4" i aften, når Esbjerg og Frederikshavn mødes i eftermiddag i det nordjyske.

Det kræver, at Esbjerg vinder rent i Frederikshavn, der omvendt ikke har tabt en kamp på hjemmebane siden 5. november mod SønderjyskE. På den måde taler statistikken altså imod, at Esbjerg gør noget dramatisk i Frederikshavn, omvendt plejer opgørene at være ganske uforudsigelige mellem de to mandskaber. Så hvem ved?

Esbjerg spillede i ugen et par gode kampe mod Rungsted, der resulterede i sikre sejre, og det var - ikke mindst - som om forsvarsspillet og fundamentet stod mere klart end tidligere på sæsonen.

Men to kampe er ikke nok til en stime, og det vestjyske fundament skal altså virkelig stå sin prøve mod et Frederikshavn-hold, der kom godt ud af nytårskampene mod Aalborg og for en uge siden slog Herlev 5-4 på hjemmebane efter at have ført 5-1 efter 40 minutter. Der manglede koncentration i slutfasen. 

Der er dog ingen tvivl om, at optimismen lige nu er intakt i Frederikshavn, hvor defensiven og målmandsduoen ser meget solid ud, ligesom angrebet stille og roligt finder mere glid og tempo. Jesper Jensen er ved at komme i gang - det ligner det rette tidspunkt på sæsonen - og Alex Bumagin rykker sig også. På papiret - og med en angriber ekstra på vej ind på et tidspunkt, formentlig - er White Hawks ikke et nemt hold at slå over syv kampe i et kommende slutspil.

Og med en sejr i dag kan Frederikshavn spille sig direkte ind i kampen om førstepladsen i grundspillet. 

Der er med andre ord masser på spil i en interessant duel, som du kan se på TV2 PLAY med Jesper Larsen som kommentator. 

Det forventer vi: Et Esbjerg-hold, der vil forsøge at overlade initiativet til hjemmeholdet og stå defensivt og tæt. Hvordan tackler Frederikshavn den udfordring. Vi gætter på et målfattigt opgør. 

Skader/karantæner: Eemeli Räsänen var ude senest for Frederikshavn, men blev erstattet af Rasmus Søndergaard på forbilledlig vis hos Frederikshavn. Esbjerg havde et par spillere, der fik slag mod Rungsted senest, men stillede ellers i stærkeste opstilling. 

De indbyrdes kampe: Femte opgør i serien mellem de to hold og det er Frederikshavn, der har teten. Tre sejre i overtid/straffe fulgt op af en 4-0'er på hjemmebane. Kan Esbjerg bryde den trend?

Statistikken: Vi har en duel mellem to af Metal Ligaens stærkeste danske målscorere. Felix Scheel står med 17 kasser, mens Lucas Andersen har scoret 16 gange. Hvem får hul på bylden i eftermiddag?

Hold øje med: Rasmus Søndergaard spillede en storkamp senest mod Herlev og udfordrer dermed i top seks-hierarkiet hos backerne i Frederikshavn. Esbjerg kårede Rasmus Bjerrum til man of the match mod Rungsted senest. Han har potentiale til mere de kommende måneder. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra SønderjyskE-Odense Corona-udbrud bringer Aalborgs tilskuerfest i fare