Kampstart 20:30 på TV2 Sport

Der er TV2 Sport-match i Herlev i aften, hvor hjemmeholdet tager imod Esbjerg Energy, og det er faktisk første gang i sæsonen, de to hold mødes i Spar Nord Arena. 

I tre opgør tidligere på sæsonen har arnestedet været Granly Hockey Arena, og her har Esbjerg ikke haft de mindste problemer med at baske Herlev tilbage ud i bussen.

Men Ørneborgen er altid et vanskeligt sted at spille ishockey, og Herlev-mandskabet er aldrig helt til at regne ud. Se bare på sidste uge, hvor 4-3 i Herning blev fulgt op af en gedigen lussing mod Rungsted og en tæt kamp mod Aalborg. Det svinger gevaldigt for Eagles-tropperne.

Kigger man lidt længere frem, kan det være ganske vigtigt for Herlev at få fat i Esbjerg, for det er på ingen måde usandsynligt, at de to hold igen rammer hinanden i kvartfinalen i det kommende slutspil.

Esbjerg-træner Jason Jaspers stiller med sædvanlig respekt for modstanderen.

- Herlev har spillet godt på det seneste. Søndag var de tæt på at tage point mod Aalborg Pirates, og holdet har to gange for nyligt besejret Herning Blue Fox, den ene gang efter forlænget spilletid og straffeslag, så en ting er helt sikkert, det bliver ikke let, og specielt ikke på deres hjemmebane i Herlev. Kun mod Rungsted Seier Capitals havde de et udfald, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt. 

- Det er jo relativt let at kigge i tabellen og se på vores sejre mod Herlev, men hvis man tror, at det betyder en let kamp i morgen aften i Herlev, tager man så absolut fejl. Vi får intet med hjem, hvis vi ikke er helt klar, finder det rette spændingsniveau, tager arbejdshandskerne på og spiller klogt og disciplineret, siger Esbjerg-coachen. 

Hold øje med: Fokus på Luis Blak Olsen, der spillede både back og angriber søndag eftermiddag. Hvor bliver han placeret i dag? Hos Esbjerg scorede Craig Puffer et par vigtige mål senest mod Aalborg, der placerede ham på ugens hold. 

Det forventer vi: En hård fight, hvor Herlev vil forsøge at sætte sig i respekt mod et Esbjerg-hold, der lige nu er bredere og stærkere og derfor også favorit.

Skader/karantæner: Herlev havde Mads Schlæger og Kasper Larsen med tilbage i opstillingen søndag eftermiddag. Til gengæld var Mikkel Persson og Magnus Koch ude sammen med Tobias Ruelykke, Joonas Riekkinen og unge Simon Golbert. Esbjerg har endnu ikke haft Jeppe Vinther med siden den skade, han pådrog sig omkring nytår og senest var Mikkel Rask og Jonas Torbensen heller ikke med Aalborg. JydskeVestkysten melder Cam Knight ude for Energy.

Historikken: Ja, der er ikke så meget positivt for Herlev. 5-2, 6-0 og 7-1 til Esbjerg i de tre foreløbige kampe. 

Statistikken: Herlev har tabt de seneste to kampe og lukket 10 kasser ind, mens Esbjerg faktisk har spillet uafgjort efter 60 minutter i tre af de seneste fire kampe. I aften igen?


STREAM: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital