Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Vi har tidligere talt om sidste chance for Odense Bulldogs, og nu gør vi det vel for allersidste gang.

Lad os antage, at Rødovre kommer tungt ud af Corona-starthullerne i denne weekend og kommer af sted uden point. Så kan Odense med sejr både i aften og søndag eftermiddag mod Herning skabe en smule spænding om en den sidste plads i slutspillet.

Det hører med til billedet, at Odense har spillet to kampe mere end Rødovre, men det skal fynboerne viske væk i aften, når det gælder en revanche mod et Herlev-hold, der i det seneste indbyrdes opgør vandt 4-1 over fynboerne i VinMedKant Arena. Det er 10 dage siden.

Dengang var Odense faktisk godt med i 40 minutter og de to første perioder var samlet set helt lige, men i tredje periode havde Herlev luft og individuelle kvaliteter til at vinde kampen.

Eagles-mandskabet har dog været svækket på bredden på det seneste og ser måske ikke helt så defensivt stabile ud, som det har været tilfældet tidligere på sæsonen. Det kan bero på, at Jesper Thörnberg har givet holdet et mere offensivt "look" end tidligere end tidligere på sæsonen.

Det kunne fynboerne ikke holde til i længden i det seneste indbyrdes opgør, men Odense spillede en af sæsonens bedste defensive kampe mod Frederikshavn senest, hvor en "smart" kamp blev til en 4-1-sejr efter to hurtige mål i starten af kampen.

Hold øje med: Lukas Lundvald var stærkt kørende mod Frederikshavn og scorede to gange. Han har på gode dage individuel offensiv kvalitet, der kan bryde ethvert forsvar op. Hos Herlev har Matthias Asperup ikke været på pointlisten i et par kampe. Er det i aften, han slår tilbage?

Statistikken: Med 30 point i 35 kampe kan Shawn O'Donnell sagtens være en spiller, som et "nyt" Odense kan bygge videre på i næste sæson. Hos Herlev er man formentlig også interesseret i at bygge videre på Joseph Jonsson, der lige nu står med otte mål og 16 assister.

Historikken: Herlev vandt det første opgør med 5-2 i Odense, mens Odense slog igen med 2-1 i det andet indbyrdes opgør. Siden har Herlev vundet to gange over fynboerne og fører 3-1 i "serien".

Det forventer vi: At Odense kæmper for den sidste chance. Fynboerne har ALT at vinde, og kan sagtens skabe spænding mod et Eagles-hold, der har hakket lidt i maskinen på det seneste.

Skader/karantæner: Odense fik Oliver True tilbage og han spillede en god kamp mod Frederikshavn, hvor sejren blev hentet uden Henry Hardarson og Christopher Kamph. Herlev spillede senest i Esbjerg uden Alexander Edström, Tobias Ruelykke, Max Vilstrup Olesen, Simon Golbert, Joachim Linnet, Joonas Riekkinen og Mads Schlæger.

BRANDON MCNALLY skifter til Karlskrona Hockey OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE