Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Der er lagt op til stor hockeyfest og måske udsolgt hus i Herlev i aften, når Rødovre kommer på besøg til sæsonens sidste forstadsderby. 

Eagles kan spille Rødovre ud af denne sæsons slutspil, og gæsterne har med sikkerhed stor motivation i at kunne "ødelægge" en festaften for rivalerne. 

Så der bliver tryk på kedlerne - på og udenfor isen i Herlev, hvor hjemmeholdet har haft en lang, lang pause siden sejren i Esbjerg 14. februar, hvor det blev 2-1 efter straffeslag og en helt formidabel præstation af Lukas Horak.

Så hjemmeholdet kommer med friske ben og formentlig nogenlunde stærkeste opstilling i derbyopgøret mod et Rødovre-hold, der er såret og senest har manglet en god del profiler. 

Victor Bemström og Jacob Böll er draget videre til andre klubber i jagten på et godt slutspil og man så i Odense senest, at det var en yderligere svækkelse af et hold, der i forvejen havde det svært. 

Man ved dog også, at Olaf Eller er en snu trænerræv, der ikke giver en kamp væk på forhånd, uanset hvordan tabelsituationen ser ud. 

Det forventer vi: Derfor må vi forvente et disciplineret parat Rødovre-mandskab, der først og fremmest kommer til at arbejde dybt i egen zone foran William Rørth, der formentlig får buret tilbage efter at Ingvordsen stod i Odense.

Hold øje med: Miro-Pekka Saarelainen scorede begge Rødovres mål i Odense og er en den vigtigste spiller, når Rødovre kommer i offensiven og powerplay. Hos Herlev kan vi kigge på Joseph Jonsson, der måske ikke helt har nået højderne fra sidste sæson, men til gengæld ser ud til at kunne spille slutspil i modsætning til i fjor.

Skader/karantæner: Mon ikke Herlev kommer ud med "fuldt hold" i aften efter den lange pause? Dog har Mikkel Skjellerup været ude siden 27. december. Rødovre spillede i Odense uden Frank Gymer, Lukas Bach, Mads Eller og Alberto Pison. 

Historikken: Det har været herretæt i de fleste kampe mellem de to hold i sæsonen. Bortset fra en enkelt kamp har alle matcher været "etmåls-kampe". Herlev har vundet tre, Rødovre to. Ingen kampe er endnu gået i overtid. I aften måske?

Statistikken: Bedømt på de seneste tre kampe og formen i dem er Herlev favorit. Eagles har otte point og vundet over både SønderjyskE og Esbjerg, mens Rødovre har lukket 18 mål ind i de seneste tre kampe og tabt dem alle.

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks