Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Sædvanlig fredag er det efterhånden næsten i Aalborg.

Masser af tilskuere, fest og farver er ingredienserne, og i aften er der også garanti for masser af tilskuere, for det er Frederikshavn, der kommer på besøg.

Det er en forsmag på en mulig kvartfinale, ligesom det bare er et klassisk lokalderby mellem Nordens Paris og Vendsyssels stolthed. 

Aalborg kom på ret kurs igen med 4-2 over Rungsted og træner Garth Murray havde som ventet rystet lidt rundt i kæderne. Eksempelvis var Højbjerg-tvillingerne tilbage sammen med Julian Jakobsen - som i de gode gamle dage - mens Trevor Gooch var center i andenkæden med Patrick Bjorkstrand og Kirill Kabanov. 

Eksperimenter fra Garth Murrays side og spørgsmålet er om det fortsætter.

- Vi kørte også med nye kæder over det meste af linjen,  og de tre point var det vigtigste. Men selvfølgelig skal vi forsøge at hæve niveauet hele vejen frem mod slutspillet, sagde Jeppe Jul Korsgaard, der spillede sammen med Victor Rollin Carlsson og Matt Salhany i Aalborgs tredjekæde i stedet for de normale Julian Jakobsen og Kirill Kabanov.

Frederikshavn tabte 1-3 til Herning i en kamp, hvor gæsterne var en tand bedre og mere kyniske end hjemmeholdet. 

Værre var det, at Aleksander Bumagin blev knæskadet og at det sagtens kan være alvorligt med russeren. I forvejen sidder Jesper Jensen ude med efterveer fra en hjernerystelse, og han bliver formentlig ikke klar "lige om hjørnet", siger Frederikshavn-sportschef Kasper Kristensen til Nordjyske. 

Dermed altså to nøglespillere ude for Frederikshavn, hvilket sagtens kan være resten af sæsonen.

Skader/karantæner: Jensen, Bumagin ude hos Frederikshavn, der også manglede Denys Rubanik mod Herning. Trevor Gooch udgik for Aalborg mod Rungsted, hvor nordjyderne ligeledes manglede Nikolai Nielsen. 

Hold øje med: Brandvarme Aleksi Halme scorede igen mod Herning og selv om det ikke hjalp, skal Aalborg passe på ham. Hos Aalborg står Jeppe Jul Korsgaard det rette sted for tiden. 

Det forventer vi: Det bliver en hård aften for Frederikshavn, der næppe kan modstå Aalborgs pres over 60 minutter. Selv ikke derby-vibrationer bør kunne give White Hawks point i aften. 

Historikken: En enkelt gang har Frederikshavn vundet i Aalborg i denne sæson (2-1), mens de fire andre opgør har givet Aalborg-sejr. 5-4-kampen i Frederikshavn huskes for, at Aalborg førte 4-0, inden det blev 4-4 og derefter en Aalborg-sejr i straffeslag.

Statistikken: Aalborg er det tredjemest scorende hold i ligaen med 147 mål, mens Frederikshavn med sine 94 mål er det hold i Metal Ligaen, der står for færrest mål og det eneste hold, der ikke har rundet 100 scoringer. 

 


OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls Rytteriet og musik: Herlev klar til festaften i morgen