Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

Statistisk set er det Esbjergs sidste chance i eftermiddag. 

Er man først bagud 0-3 i en serie, er man fortabt både historisk og i statistikbøgerne, så Energy skal altså have en sejr med hjem fra Heden i dag.

Efter to vilde kampe med i alt 26 mål er det næsten svært at tro på en stille eftermiddag i Herning i dag.

Esbjerg håber formentlig på, at scoren bliver holdt nede og den defensive disciplin er det absolut vigtigste for dagens gæster i Herning. Forsvarsspillet har i perioder været ikke-eksisterende hos Energy i de to første kampe. 

Nu gælder det altså om at holde tæt nede foran Seldrup.

Herning har omvendt fundet rytmen og scorer mål i massevis. Medregner man kvartfinalen mod Frederikshavn, har Herning scoret 20 gange i de sidste tre kampe. Vildt facit.

- Vi kom rigtigt dårligt ud til tredje periode (fredag aften), men vi lod os heldigvis ikke slå ud af det. Vi har en rigtig god moral på holdet, og vi knoklede bare på derinde, selv om tingene ikke gik vores vej, forklarer Mads Christensen til Sportherning.dk. 

Herning gik fra 2-3 til 5-3 på rekordtid og trods mange skadede spillere lykkedes det altså at hive 2-0-føringen hjem i serien.

- Først og fremmest glæder jeg mig over, at vi fandt en vej til sejren. Det er som altid det vigtigste. Så må vi se på, om vi kan nå at justere lidt frem til næste kamp. Som træner bryder man sig ikke om, at det bliver så hektisk, siger Pekka Tirkkonen - også til Sportherning.dk. 

Hold øje med: Målmandsspillet bliver uhyre vigtigt i dag. Seldrup skal stå en kongekamp i Esbjerg, Mac Carruth har et topniveau, der gør, at han også kan vinde kampe.

Skader/karantæner:  Kevin Tansey, Thomas Andersen, Lukas Bang, Mathias From og Lukas Lundvald var ude for Herning, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask og Jonas Bjerrum i fredagens kamp.

Det forventer vi: Den bliver vanskelig for Esbjerg i eftermiddag. Skal vestjyderne have en chance, kræver det absolut koncentration i alle spillets facetter på ligaens sværeste udebane.

Historikken: Herning begynder at bygge stimer op. Tre sejre på stribe i slutspillet og fire sejre på hjemmebane i træk i slutspillet. Esbjerg kan se tilbage og finde håb i to sejre i kvartfinalen på en anden svær udebane i Vojens.

Statistikken: Danskerduel i toppen af pointligaen, hvor Morten Poulsen og Oliver Kjær begge har 11 point og slås med lettiske Andris Dzerins (også 11 point) om førstepladsen, 


Esbjerg åbnede serien efter en 2-1 sejr i Herning HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Herning