Philip Schultz blev matchvinder da han midvejs i tredje periode scorede til 2-0. Herning fik reduceret ved Mads Christensen, men måtte altså se føringen i serien blive reduceret til 2-1.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)

Herning havde igen fået Mathias From klar i bestræbelserne på at øge yderligere i serien. En lille slags matchbold til midtjyderne, og derfor selvsagt et gæstende mandskab hvor kravet var en sejr.

Den fik Herning ikke. Det blev en kamp, hvor de to mandskaber denne gang spillede med større defensiv disciplin end i de to første kampe og derfor blev matchen også målfattig - og med en Esbjerg-reducering i serien.  

Esbjerg kom ud til kampen som det de var - de jagende. Fint udlæg fra vestjyderne der viste den rette attitude fra start, og også var nærgående ved et forsøg fra Sune Hjulmand.

Mathias From meldte sig selv og Herning ind i opgøret da han tog en tur i Esbjerg-zonen, og han opdagede aldrig at Mathias Seldrup var på glat is inde mellem stængerne. Det havde været en nem scoring for From i så fald.

Miska Humaloja, den hårdtkogte finne, blev fanget i en sandwich mellem to esbjergensere godt halvvejs inde i perioden, og det var en af dem, der også kan mærkes i morgen. I samme tid spillede sig Herning sig igennem til en tre mod en situation, og Joachim Linnet var i to omgange tæt på at åbne scoringen denne eftermiddag.

Har Esbjerg lært en lektie i denne serie - så må det være betydningen af manglende disciplin. Kaptajn Hjulmand slog umotiveret staven ud af hænderne på Linnet, og så var lektien måske alligevel ikke lært.

Phil Marinaccio noterede værternes bedst forsøg, men denne gang klarede vestjyderne altså frisag. 

I stedet fik Esbjerg selv chancen i powerplay kort efter, og Mac Carruth måtte hurtigt levere en klasseredning da afslutningen fra Jeff King ramte en benskinne og skiftede kurs.

Kæden med Mads Christensen, Linnet og Brett Perlini har været Hernings måske bedste i denne serie, og de var i fællesskab igen tæt på at skabe en scoring. En tidlig fløjte kom til værternes undsætning i de døende sekunder og rundede en første periode af der på mange måder mindede mere om slutspilshockey trods de manglende scoringer.

Tæt, tæt affære

Kampbilledet fortsatte ind i anden periode hvor de to hold skiftedes til at have gode momenter. En omstilling til Herning sendte et forventningsfuldt gys gennem det tætpakkede Kvik Hockey Arena, men Mathias Bau fik aldrig kontrol over pasningen fra Morten Poulsen.

En stærk aktion fra Gordon Ballhorn voldte Seldrup store problemer, men holdkammeraterne kom keeperen til undsætning og fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Mathias Bau blev næste mand i straffeboksen, og i en så tæt kamp som denne var det noget der kunne få vital betydning for kampens udfald. Esbjerg kom så tæt som man overhovedet kunne komme da afslutningen fra Jeff King prellede af på opstanderen.

Herning blev virkelig presset i bund, men klarede i sidste ende frisag. Det var dog et varsel om, at lige netop udvisninger meget vel kunne blive afgørende i eftermiddagens gyser.

Det var derfor også en mulighed af de større da Hernings effektive powerplay igen fik chancen. Herning fik det dog aldrig til at stemme og Esbjerg slap med skrækken.

Miska Humaloja var tæt på efter en pasning fra From, men det første mål lod altså endnu vente på sig. Ganske uvant for en serie der i to kampe bød på 24 scoringer.

Brett Pelini fik en af de bedre muligheder da han kunne sætte kursen ned mod Seldrup, men afslutningen sad ikke indenfor målrammen. Herning umiddelbart bedst i slutningen af anden periode.

Esbjerg skarpest

Forude ventede minimum 20 minutter der meget vel kunne blive afgørende for seriens videre forløb. Det er en gammel kliché, men særligt for gæsterne gjaldt det nu sæsonens vigtigste periode.

I så fald havde Esbjerg-spillerne modtaget beskeden, for man kom nemlig i front efter godt ét minut. Casey Gilling lagde en puck mod mål, og Rasmus Bjerrum kunne styre pucken mellem benene på Carruth.

Mathias Seldrup leverede en stor redning på et halvt slagskud fra Mathias Bau, og man forventede da også at Herning ville komme med et modsvar. 

Phil Marrinaccio var marginaler fra at sætte udligningen da Seldrup ikke kunne holde det hårde skud, men heldigt for ham og Esbjerg trillede pucken på stolpen.

Andris Dzerins blev ramt af en høj stok netop som han så ud til at sætte Travis Brown, og så kunne Blue Fox stille op i powerplay. Herning havde igen problemer med at udnytte overtallet, og Brett Perlini fik heller ikke held med sin afslutning på endnu en stor chance.

Philip Schultz kunne i stedet tage sagen i egen hånd kort efter da han gik den direkte vej og lagde pucken mellem benene på Carruth. 2-0 til Esbjerg og godt syv minutter tilbage for Herning.

Herning slog tilbage da brandvarme Mads Christensen rettede et skud fra Jonathan Racine af, og så var der igen optimisme at spore på lægterne. 

Marinaccio var lidt tilfældigt pludselig alene med Seldrup, men Seldrup blev igen den store i deres indbyrdes duel. Esbjerg forsvarede sig dygtigt ved at forsøge at fastholde spillet i offensiv zone.

Mac Carruth røg på bænken mens spillede stadig kørte og man fik også lagt presset på Esbjerg. Herning led dog dødsstødet da man blev dømt for for mange spillere på isen, og derfor endte Esbjerg med at få sejren i land via stor fight og disciplin.

Der er dømt masser af mennesker i Granly Hockey Arena, når de to hold igen mødes på tirsdag. 


HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herning-Esbjerg OPTAKT: Herning BF-Esbjerg Energy