Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox kommer fra en hård omgang fredag aften, hvor den stærke optimisme i det midtjyske for en stund blev stoppet af topholdet fra Aalborg. Formbarometeret siger sejre i seks af de seneste ni kampe, men de tre nederlag er altså kommet i de seneste fem kampe, så det går stadig lidt op og ned for Herning.

Hos Blue Fox tog Daniel K. Nielsen det nylige nederlag som lærepenge:

- Det er et pejlemærke for, hvor gode vi er nødt til at være for at spille op med de bedste. Det mener jeg også, at vi kan, når vi spiller op til vores niveau, men det gjorde vi ikke i dag, sagde Daniel Nielsen til Herning Folkeblad efter kampen. 

På besøg i aften kommer et formstærkt Esbjerg-mandskab, der sneg en sejr med hjem fra Odense og nu har vundet fire kampe på stribe. Det hårdføre Esbjerg-mandskab har vundet fire kampe på stribe og er efterhånden begyndt at angribe Frederikshavn på tredjepladsen og måske endda også Rungsted helt oppe på andenpladsen. 

Det spiller stille og roligt for Pedersons tropper efter at truppen er blevet mere eller mindre intakt og selv på en dårlig fredag aften i Odense lykkedes det at vinde 2-1 på to lynmål i tredje periode.

Statistikken: Netop Odense-kampen var den dårligste i Esbjergs gode periode i de seneste fire kampe. Her lægger man ikke mindst mærke til, at defensiven har været stabil som ikke tidligere i sæsonen. 6-0 over Rungsted, 3-1 over Aalborg, 4-1 over Rødovre og 2-1 over Odense giver altså en målscore på 15-3 i de seneste fire kampe. Bundsolidt.

Historikken: Esbjerg har vundet sæsonens to opgør 3-2 hjemme og senest 4-1 i Herning på en aften, hvor vestjyderne spillede uden fem imports. Læg dertil en træningskamp, som Esbjerg vandt 7-0 i Herning. Esbjerg har på den baggrund et lille mentalt overtag før aftenens kamp.

Det forventer vi: Nederlaget mod Aalborg ødelagde ikke Hernings optimisme efter en fornuftig periode. En sejr mod Esbjerg vil i den grad gavne moralen, og selv om vestjyderne er favorit, kommer Blue Fox til at presse vestjyderne til det yderste. Herning skal bevise over for eget publikum, at det er muligt at besejre et af de foranliggende hold på hjemmebane. 

Hold øje med: Spændende målmandsduel i aften, hvor Simon Nielsen kommer under beskydning fra Esbjergs mange stærke imports. I den anden ende har Seldrup altså været en sikker sidste skanse på det seneste. Fortsætter den trend? 

Skader/karantæner: Esbjerg stillede uden Travis Walsh, Brett Welychka, Jonas Torbensen og Kasper Krog i kampen i Odense for nylig, mens Herning spillede uden Rasmus Nielsen og Peter Eg Larsen fredag aften mod Aalborg. 

 


Continental Cup: SønderjyskE indleder mod Nottingham Panthers fredag aften OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates