Kampstart 20:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox har masser af selvtillid med ind til kampen mod Esbjerg Energy i aften.

Midtjyderne kommer fra Metal Cup-sejr og en sejr på 3-1 over et såret Frederikshavn-hold i midtugen. 

Der var ikke deciderede tømmermænd, men spillet var heller ikke super-sprudlende i Vendsyssel fra de nykårede pokalvindere.

- Det var vel langt hen ad vejen en professionel indsats af os. Vi spillede ikke sæsonens bedste kamp, men stadig gav vi ikke ret meget væk i egen zone, som vi forsvarede godt, og så var Mac (Carruth, red.) parat, når vi havde brug for ham, sagde Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk efter sejren i Nordjyske Bank Arena. 

Nu har midtjyderne sluppet de tømmermænd, der måtte have været der efter sidste weekend og pokalen fremvises i Kvik Hockey Arena, hvor der nok skal blive tryk på. 

Også fordi Esbjerg kommer forbi med formentlig mange gæstende tilskuere. Vestjyderne smed en 3-1-føring i Vojens onsdag, og SKAL nu have point i Herning for at holde sig inde i kampen om fjerdepladsen. 

- Indsatsen onsdag aften i Vojens, hvor vi tabte 4-3 til SønderjyskE, var ikke vores bedste kamp hidtil. Vi fik bragt os i en fornuftig position med en 3-1 føring, som vi ikke formåede at holde fast i. Ærgerligt, men vi tager som altid det positive med og kan da sætte et enkelt point ind på kontoen, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Jeg synes måske man kan sige, at vores indsats bar bræg af kamppausen i Metal Ligaen. Vi skal lige i gang igen. SønderjyskE havde spillet Final4 mod et stærkt Aalborg-mandskab og det gjorde måske, at vi ikke formåede at forsvare vores føring på en svær udebane, hvor vi havde mulighederne, men ikke helt havde banket rusten helt af, lyder det. 

Skader/karantæner: Herning var uden Tristan Pomerleau, Miska Humaloja, Patrick Madsen og Lukas Lundvald mod Frederikshavn. Esbjerg manglede Simon Grønvaldt, Philip Larsen og Tuomas Vartiainen mod SønderjyskE. 

Det forventer vi: Herning har selvtillid og favoritværdighed i aften, men Esbjerg har i den grad også desperation og brug for point. Favoritværdigheden til Blue Fox også grundet den stærke hjemmebane.

Hold øje med: Mathias From var ikke helt tilfreds med hverken egen eller holdets indsats mod Frederikshavn, men kan sagtens blive en nøgleperson i aften, hvis han er tilbage i fuld fart. Hos Esbjerg scorede Will Merchant i powerplay mod SønderjyskE og synes at være i fin form for øjeblikket. 

Historikken: Herning vandt det seneste opgør med 4-1 i Esbjerg. Atypisk for denne sæsons opgør mellem de to klubber, der ellers har budt på lutter hjemmesejre. 

Statistikken: Herning står med 50 point i 21 kampe som Metal Ligaens bedste hjemmehold. Esbjerg står for øjeblikket med 28 point i 22 udekampe og er femtebedst i ligaen på den konto. 


JULIAN JAKOBSEN FORLÆNGNING PÅ ISEN: Snupper tre sæsoner mere i Aalborg OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE