Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Mange store ishockeykampe har været afviklet i påsken - eller i hvert fald her i begyndelsen af april, hvor sæsonen altid kulminerer med de afgørende kampe.

Spørg bare i Esbjerg, hvor de i går kunne "fejre 6. april" den dag, hvor Esbjerg leverede den mest mirakuløse vending nogensinde i 3-2-sejren over AaB Ishockey i den syvende finalekamp.

Der har været sagt og skrevet meget om den kamp, som blev afgjort af Petter Bart Hansen i overtiden. Nordmanden har for altid skrevet sig ind i historien med den vel nok mest berømte enkeltstående scoring i en slutkamp nogensinde.

I aften skal hans "efterkommere" tage første skridt i jagten på et lille ishockeymirakel ved at besejre Herning i Kvik Hockey Arena. 

Udgangspunktet før matchen er 3-1 i kampe til Herning, og hvis Esbjerg skal gøre sig håb om at vende serien, er første skridt at finde disciplinen og den totale koncentration i egen zone frem. Nøjagtig som det var tilfældet i den seneste kamp i Herning, som Esbjerg vandt 2-1. 

Naturligvis kræver det også, at Mathias Seldrup finder storspillet frem nede i Esbjerg-buret. 

Træner Jason Jaspers i Esbjergs kampoptakt: 

- Vi tabte den seneste kamp hjemme mod Herning med 3-0, men det er ikke hele billedet på den kamp. Med lidt held og ”stolpe ud” kunne vi have ført med tre efter første periode, men sådan er det at spille playoff. Udvisninger, kan man altid diskutere, men en fem mod tre viste sig igen kostbar i forhold til at sikre sejren, siger han. 

I Herning er der hockeyfeber som ikke set i mange år. Blue Fox er blevet "talk of the town" i Herning og mon ikke vi står foran en udsolgt Kvik Hockey Arena i aften?

- Vi har lært her i semifinalerne, at vi skal score på vores chancer, når vi får dem, og så gælder det om at være disciplinerede og undgå for mange dumme udvisninger. Det gjorde vi flot i Esbjerg, og vi gik ikke med på nogle af de ting, som de prøvede at provokere os med, siger Herning-forwarden Mathias Bau Hansen til Sportherning.dk. 

Det forventer vi: At Herning vil komme aggressivt og offensivt for at presse Esbjerg til det yderste. Desto længere Esbjerg holder, desto større er muligheden for at lave en udesejr mere. Energy-spillerne har bevist, at det ikke er umuligt. 

Hold øje med: Philip Larsen kan være den mønsterbryder, der sætter en afgørende scoring op for gæsterne. Hos Herning har Morten Poulsen været mand for de afgørende scoringer i slutspillet. 

Skader/karantæner: Thomas Andersen, Lukas Bang og Lukas Lundvald sad ude for Herning, mens Esbjerg mere eller mindre kunne stille med fuldt hold, dog med Jonas Bjerrum og Mikkel Rask som ikke var på kamprapporten. 

Statistikken: Mathias Seldrup står med 91.62 i redningsprocent, mens Mac Carruth i Herning-buret har ramt 91.41 procent. 

Historikken: Esbjerg må skelne til sidste sæson, hvor det lykkedes for Rungsted at vende 1-3 til 4-3 i kampe i serien mod netop Esbjerg. Det er sket fem gange i historien, at et hold har vendt 1-3 til 4-3. Kun Herning og Rungsted har formået det. 

 


TO DANSKE DOMMERE UDTAGET TIL VM i Tampere og Riga HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herlev-Aalborg