Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Det er en slags Metal Final4-afterparty, når Herning og Frederikshavn i aften tørner sammen i Kvik Hockey Arena. 

Midtjyderne tabte som bekendt finalen med 4-6 mod Aalborg, mens Frederikshavn måtte nøjes med en semifinale, hvor Aalborg altså også var overmænd. Pirates vandt med 2-1 over de nordjyske rivaler.

I aften gælder det grundserien og en placering i top fire. Sportschef i Herning, Martin Struzinski, lægger ikke skjul på vigtigheden af kampen. 

- Med blot seks kampe tilbage af grundspillet kan alle kampene blive afgørende for placeringen i slutspillet. Derfor kræver det en toppræstation mod Frederikshavn som kæmper for det samme som os. Vi håber at have restituerede nok efter weekenden strabadser, så vi ved at stå godt i banen samt viljen til at vinde vores nærkampe kan generere nok målchancer til at vinde kampen, siger Martin Struzinski til Bluefox.dk. 

Hos Frederikshavn har der været tid til at restituere ikke mindst lunger og luft ovenpå Corona-balladen, der huserede i truppen lige før Metal Final4-semifinalen. 

Det betyder, at nordjyderne formentlig kan stille mere eller mindre fuldt hold igen i aften - og denne gang altså et mere veltrænet af slagsen end i fredags.

Samtidig har træner Jari Pasanen også haft mulighed for at se sin nye spiller Johan Lundgren bedre an. 

Skader/karantæner: Jeppe Vinther altså ude for resten af sæsonen hos Frederikshavn, mens Mads Christensen sidder ude for Herning med en brækket tommel. 

Hold øje med: Netop Johan Lundgren bliver spændende at iagttage i aften på et tidspunkt, hvor Jari Pasanen har haft mulighed for at tænke lidt mere over svenskerens rolle. Hos Herning skal der snart gang i Teemu Pulkkinen, der ikke havde meget held i staven i weekenden.

Det forventer vi: Som sædvanlig mellem to taktisk dygtige hold ligner det en helt jævnbyrdig og tæt omgang. Svært at forudsige vinderen. 

De indbyrdes kampe: Herning tog de to første matcher - den ene i overtid/straffe, men siden har Frederikshavn altså kørt showet med sejre på 3-1 og 4-1. 

Statistikken: Begge hold med fornuftige formbarometre før Metal Final4. Herning med 9 point og White Hawks med 8 point i de seneste fem kampe. 

 


Sikker White Hawks-sejr over kollapset Blue Fox-mandskab KALE KERBASHIAN afgjorde for Esbjerg hos Metal Final4-mestrene